Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb veertien goede spelers”

- (lvdw)

René Weiler was ondanks de nederlaag best tevreden. “We speelden een heel goede wedstrijd”, oordeelde de Anderlecht­trainer. “De eerste helft was heel goed. We hadden toen een tweede goal kunnen scoren en dat had een heel groot verschil gemaakt. Nu blijft de teleurstel­ling want in de de verlenging­en verliezen, is altijd heel spijtig.”

De opmerking dat de wissels van Hanni en Chipciu voor een bleke Stanciu en Bruno de match hadden beïnvloed, viel slecht bij de Zwitser.

“Ik ben verrast door die opmerking. Ik heb er helemaal niet aan gedacht dat dit de wedstrijd heeft beïnvloed. Als je het daar gaat zoeken, vind ik dat helemaal verkeerd. Hanni was overigens licht geblesseer­d, voor en tijdens de match. Ik geef er de voorkeur niet te zeggen wat hem precies mankeert. We hebben nog veel wedstrijde­n, belangrijk­e wedstrijde­n, te spelen. Daar moet ik ook rekening mee houden. Ik moest ook aan de match tegen Club Brugge denken. We hebben overigens ook nog goede spelers op de bank. De veertien spelers die meededen, deden het goed. De goal viel pas in de 107e minuut terwijl de vervanging­en al na 65 minuten plaatsvond­en. Zelfs Mourinho zei me dat tijdens de match. Hij verwees naar de moeilijke match van zondag en het hoge ritme waarop de wedstrijd werd gespeeld. Hij had er dus wel begrip. Nog eens: het is niet in mijn hoofd opgekomen dat die wissels de match zouden hebben beïnvloed.”

Zondag wacht de topper tegen Club Brugge. “Ik hoop dat het niet te veel sporen zal nalaten. Ik denk het ook niet. Natuurlijk zijn we moe. En tegen Club Brugge wordt het moeilijk. Maar ik vrees niet voor Club Brugge. We zijn er klaar voor en zoals gezegd, we hebben genoeg spelers die andere spelers kunnen meespelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium