Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uitgeteld na 18 matchen

-

Het lange Europese avontuur van Racing Genk is ten einde. De Limburgers speelden een degelijke match tegen Celta, maar lieten – op de scorende Trossard na – aanvallend te weinig zien. Een ‘E Viva Pozuelo’ bleef ook opnieuw uit.

Albert Stuivenber­g moest uitleggen hoe hij zich voelde. Dat was een open deur intrappen.

“Als je zo dicht bij een halve finale bent en je haalt het net niet, is dat een teleurstel­ling. Dat zag ik ook in de kleedkamer”, zei de Genkse coach. Maar: “Toch moeten we ook trots zijn dat we het zo lang hebben volgehoude­n. En dat we terugkwame­n na de 0-1. We hadden er graag nog overgegaan, maar het spel lag constant stil, we kwamen niet in ons ritme, en zonder Naranjo (niet speelgerec­htigd, en

ook de geblesseer­de Karelis, red.) had- den we geen extra spits. We probeerden het nog met Sebastien (Dewaest,

red.), maar de bal viel nooit juist. Helaas: het was net niet goed genoeg.”

Krimson en Ndidi

Ze hadden in de Luminus Arena nochtans niks aan het toeval overgelate­n. Patje Krimson kwam de boel nog eens opzwepen en kreeg zelfs hulp van Ndidi. De Nigeriaan is nog altijd superpopul­air bij de fans, maar door de ontbolster­ing van vervanger Berge waren we hem bijna vergeten. Ook present: zo’n 20.000 fans, die het stadion eindelijk deden vollopen. Gezien de thuisreput­atie van Genk moest dat goedkomen.

Enig probleem: de uitreputat­ie van Celta, dat zijn laatste drie Europese uitmatchen met 0-2 won en niet snel onder de indruk is. Op de rechtsback na. Mallo had opnieuw alle moeite met Trossard. De jonge Genkenaar schotelde Samatta de eerste kans voor, maar die kopte net over.

Genk moest winnen, maar maakte voor rust te weinig klaar, op een paar gevaarlijk­e corners van Malinovsky­i na. Pozuelo werd weer bewaakt door Radoja en kwam niet in de match. ‘E Viva Pozuelo’ bleef opnieuw uit.

Achterin was het soms alle hens aan dek. Al snel haalde Genk opgelucht adem, toen na een vrijschop de bal rakelings naast vloog. En ook Sisto miste maar net het doel. Nadien hield Ryan zijn team recht. Beauvue, pas ingekomen voor de geblesseer­de Guidetti, nam een voorzet meteen op de slof, maar de Australiër ranselde de bal uit de hoek. Het werd even een belegering, het rustsignaa­l kwam geen seconde te vroeg.

Spanning troef in de tweede helft, want de ruimtes werden groter. Trossard dolde nog eens met Mallo, zijn knal ging rakelings naast. Aan de overkant mocht plots Beauvue alleen op Ryan af, die opnieuw de meubelen redde. Helaas: de volgende Spaanse poging was wél raak. Dat Sisto buskruit in de benen had, wisten we. En dus mag je hem geen vrijgeleid­e geven, zoals Castagne deed. Ryan kon de centrale knal niet stoppen.

Lang hoefde Genk niet te treuren. Wat Sisto kan, kan ik ook, dacht Trossard. De winger, in de vorm van zijn leven, sneed alweer naar binnen en dit keer belandde zijn krul wél in de verre hoek. 1-1 en nog 23 minuten voor een winning goal. Maar vlekkeloos verliep de zoektocht niet, kansen bleven schaars. Samatta knalde van ver – hard, maar recht op Alvarez.

De minuten tikten weg en Celta deed alles om Genk het voetballen te beletten. Het ging potiger spelen en veroorzaak­te ook een onnodig opstootje langs de zijlijn, waarbij de hele bezoekende bank kwam duwen en trekken. Verloren tijd, voor de

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? O, dit doet pijn. Zo dicht bij een Europese halve finale en dan toch nog het hoofd moeten buigen.
FOTO JEFFREY GAENS O, dit doet pijn. Zo dicht bij een Europese halve finale en dan toch nog het hoofd moeten buigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium