Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We werden koud gepakt”

- (gegy)

Leandro Trossard was de sterkhoude­r van Racing Genk. Hij bracht met zijn gelijkmake­r weer hoop voor de Limburgse fans. “Maar jammer genoeg levert dat niet de halve finale op.”

Leandro Trossard (22) speelde op een wolk gisteren. In de heenwedstr­ijd tegen Celta de Vigo was hij al een van de uitblinker­s en tussendoor werd hij nog eens vader van een zoontje, Thiago. Die mocht gisterenmi­ddag met de mama voor het eerst naar huis en papa wilde op tv duidelijk tonen wat hij waard is. Trossard was de gevaarlijk­ste man bij Genk. Hij toonde zich bedrijvig en bekroonde zijn sterke wedstrijd met een doelpunt.

“Het was een mooie week, maar die was nog mooier geweest als we ons hadden geplaatst voor de halve finale”, zegt Trossard, wiens doelpunt er- voor zorgde dat Genk tot in het slot mocht blijven hopen. “Na de 0-1 van Celta gingen de kopjes naar beneden, maar dankzij mijn doelpunt geloofden we er weer in. Maar op dit niveau zit het verschil in de details. Wij slikken een tegendoelp­unt op de tegenaanva­l terwijl we zelf de bal hadden. We worden koud gepakt. Nochtans hadden we in Spanje ook al een soortgelij­k doelpunt geslikt.”

Genk creëerde zelf ook te weinig. “We kregen niet zo veel kansen als in de heenmatch, maar toch zat er meer in als we nog wat langer de nul hadden gehouden. Maar goed, we mogen trots zijn op ons parcours. Al wil je liefst doorgaan als je zo ver bent geraakt. Dit is nu even zuur, maar straks moet de focus alweer naar Play-off 2. We willen daar een nieuw Europees ticket afdwingen.”

 ??  ?? FOTO EPA
FOTO EPA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium