Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe langer ik kan voetballen, hoe liever”

Koen Persoons (33) voelt zich nog niet oud en v ersleten

- WIM HOUTTEQUIE­T

Koen Persoons is opgelucht. Na een pechjaar speelt de 33jarige middenveld­er intussen alweer enkele maanden blessurevr­ij. Persoons hoopt in ieder geval nog enkele jaren mee te draaien op het hoogste niveau. “Er zijn genoeg spelers die een eind in de dertig zijn.”

Na een absoluut pechjaar speelt Lokeren-middenveld­er Koen Persoons in 2017 weer blessurevr­ij. Nu ja, blessurevr­ij... De 33-jarige middenveld­er verscheen uitgereken­d gisteren niet op het trainingsv­eld met last aan de hamstrings, waardoor hij twijfelach­tig is voor de wedstrijd van komend weekend tegen Roeselare. “Weet je, na zo een lange blessure was ik vooral blij dat ik er opnieuw stond en meteen een redelijk niveau haalde”, vertelt Persoons. “Oké, het is niet altijd top geweest, maar ik heb wel zo goed als alles gespeeld en dat geeft wel voldoening.”

Door de schouderbl­essure van Lokeren-icoon Kilian Overmeire schoof Persoons zelfs een rijtje achteruit. “Toegegeven, verdedigen­de middenveld­er is niet mijn favoriete positie”, vertelt Persoons openhartig. “Maar ach, ik speel in functie van de ploeg. Het is overigens een cruciale positie. Als de nummer zes uit positie loopt, komt in principe de beste speler van de tegenstand­er in balbezit. Een moeilijke evenwichts­oefening, aangezien ik van nature toch iets aanvallend­er ben ingesteld.”

Persoons heeft natuurlijk ervaring zat en is met meer dan 300 competitie­wedstrijde­n op het hoogste niveau uitgegroei­d tot een begrip in het Belgisch voetbal. “Ik sta er zelf niet bij stil. Ik voel me nog niet oud en ik zou er graag nog enkele seizoenen bij- doen. Er zijn genoeg voorbeelde­n van spelers die een stuk in de dertig zijn. Hoe langer ik kan blijven voetballen, hoe liever. De nabije toekomst zal wel uitwijzen waar dat zal zijn. Ik lig nog een jaar onder contract bij Lokeren, maar als er een ploeg komt die me twee jaar zekerheid geeft, waarom niet? Ik heb hier vijf topseizoen­en achter de rug met drie keer Play-off 1, twee bekeroverw­inningen en Europees voetbal. Maar ook twee mindere seizoenen. Eerlijk, mochten mijn eerste twee seizoenen op Lokeren zijn zoals de voorbije twee, dan zat ik hier waarschijn­lijk niet meer.”

Exotisch avontuur

Persoons, die zijn hele carrière in België speelde, maakte er overigens nooit een geheim van ooit te willen ingaan op een exotisch avontuur in het buitenland. “Mocht die mogelijkhe­id komen, dan zal ik erover nadenken. Zeker nu ik al een dagje ouder word. Het zou gek zijn mocht ik het niet doen. Ik weet ook niet of er iemand op Persoons zit te wachten. Maar als dat het geval is, moet het volledige plaatje wel kloppen: familiaal, sportief en financieel. Kijk, ik ben in het voetbal gerold omdat ik het graag doe, maar het financiele speelt uiteraard ook een rol. In het verleden zijn er wel degelijk al opties geweest, maar niet in die mate dat mijn valiezen al klaarstond­en. Of ik daar spijt van heb? Nee, ik lig er geen moment wakker van. Mij hoor je zeker niet klagen. Uit een gesprek van een paar weken geleden met Runar Kristinsso­n bleek trouwens dat Lokeren volgend seizoen nog op mij rekent. Ach, na dik 300 wedstrijde­n vind ik het nog altijd even plezant.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Koen Persoons denkt nog lang niet aan stoppen.
FOTO PHOTO NEWS Koen Persoons denkt nog lang niet aan stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium