Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe formule, nieuwe locatie

- (kvlo)

Een nieuwe formule, een nieuwe locatie, ook aan de Schelde, maar aan de Sloepenweg. De voorbije drie jaar maakte Jumping Antwerpen deel uit van de lucratieve Global Champions Tour, maar de organisati­e wilde een eigen koers varen, gaat nu door op eigen houtje en kiest voor haar vrijheid.

De jumping aan de Schelde blijft van het hoogste vijfsterre­n niveau, al is de prijzenpot in de GP van zaterdagav­ond wel gehalveerd. Toch meldden zich zes ruiters uit de top tien van de wereldrang­lijst. Een aantrekkel­ijke affiche dus, met uit Duitsland Daniel Deusser en Christian Ahlmann, de nummers drie en vier van de wereld. Voormalig olympisch kampioen Eric Lamaze, de nummer vijf, springt ook in Antwerpen, net als de nummers zes en zeven, Simon Delestre en Kevin Staut.

Onze landgenote­n waren nog nooit zo sterk vertegenwo­ordigd in de wereldrang­lijst, met maar liefst vijf Belgen in de top dertig. Dat werd gisteren meteen duidelijk in de eerste grote confrontat­ie van de topruiters. De zege ging naar Jerome Guery (Icarus). Hij won vorige zaterdag in Miami nog de manche van de Global Champions Tour en startte in Antwerpen met een overwinnin­g.

Zaterdagav­ond is het uitkijken naar de GP, over twee omlopen. Daarin zal de comeback van Constant Van Paesschen met argusogen gevolgd worden. Hij was drie jaar geleden nog de grote ster in Antwerpen. Er kwam een einde aan de samenwerki­ng met de toenmalige eigenaar. Na enkele jaren afwezighei­d en opbouw in de luwte pikt Van Paesschen in zijn stad de draad weer op. Hij debuteert er met de paarden van Stoeterij van de Helle, die hij opleidde tot het hoogste niveau. Ook Gilles Thomas, regerend Europees junioreska­mpioen, ondergaat in Antwerpen zijn vuurdoop. Voor hem is het zijn eerste volwaardig­e vijfsterre­noptreden.

 ??  ?? De nieuwe piste aan de Sloepenweg.
FOTO
KIONI PAPADOPOUL­OS
De nieuwe piste aan de Sloepenweg. FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium