Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zondag telt onze vriendscha­p even niet”

Hoboken of Wilrijk? Wie pakt de titel? Exploegmak­kers en trainers Tom Adriaensse­ns (Hoboken) en Sven Vercammen (SK Wilrijk) blikken vooruit naar titelclash

-

Hoboken of Wilrijk? Wie van de twee pakt de titel? In een rechtstree­ks duel maken de twee clubs het zondag onder elkaar uit. Leider SK Wilrijk heeft voldoende aan een gelijkspel, de Visputters moeten winnen. Leuk detail: coaches Tom Adriaensse­ns (Hoboken) en Sven Vercammen (SK Wilrijk) waren enkele jaren geleden nog ploegmakke­rs bij SK Wilrijk. Wat verwachten zij van de titelclash?

Heren, klaar voor de titelclash van

b zondag? Hoe goed kennen jullie mekaar eigenlijk?

Tom Adriaensse­ns (Hoboken): “Sven en ik zijn bevriend uit de periode dat we samen speelden bij SK Wilrijk. Als we mekaar tegen het lijf lopen, volgt er altijd een hartelijke babbel. Maar in de wedstrijd van zondag speelt dat op geen enkele manier mee. Ik stopte als speler op het moment dat Sven trainer werd.”

Sven Vercammen (SK Wilrijk): “Met Tom had ik altijd een goede band als trainer en sindsdien zijn we nog steeds bevriend. Maar dat heeft voor de sleutelwed­strijd geen belang. We zijn allebei nog jonge trainers en zo’n titel staat mooi op het visitekaar­tje. Daar doe je het tenslotte toch voor.”

Rochus Deurne en Sporting

b Burcht pakten de eerste en tweede periodetit­el. Jullie waren de clubs van de terugronde.

Tom Adriaensse­ns: “Net als SK Wilrijk speelden we sinds Nieuwjaar heel sterk. En dat terwijl we het hele seizoen toch sterkhoude­rs als Colakovic, Musunda, Embrechts en in mindere mate Aters en Mewis geblesseer­d moesten missen. Jammer genoeg werden we de laatste weken met een dipje geconfront­eerd. Vooral thuis tegen Meerle (0-2) lieten we het afweten. Al bewezen we tegen Rochus Deurne (1-1) dat we er nog steeds staan. Jammer genoeg veranderde de uitgangspo­sitie hierdoor. Nu moeten we zondag winnen. Een gelijkspel is niet meer voldoende.”

Sven Vercammen: “Dat is bij ons net het omgekeerde. Wij hebben voldoende aan een gelijkspel, maar zijn niet van plan op een punt te speculeren. Dat is te gevaarlijk. De laatste weken pakten we eigenlijk een beetje onverwacht de koppositie. Wij bleven punten pakken terwijl Racing Hoboken plots één op zes haalde. Dat was een meevaller die we nu willen afwerken.”

Racing Hoboken SK Wilrijk degradeerd­en vorig seizoen uit tweede provincial­e. Is er druk om terug te keren op dat niveau?

Tom Adriaensse­ns: “Bij ons is er een gezonde ambitie om te promoveren. Nu we in een positie staan dat we kampioen kunnen worden, willen we het niet meer uit handen geven. Met liefst tien zeges en twee gelijke spelen dit seizoen op eigen veld, is er ook dat thuisvoord­eel. We hebben nog alles in eigen handen, maar moeten het wel afmaken. De eindronde willen we liever vermijden.”

Sven Vercammen: “Druk was er bij SK Wilrijk nooit, maar we stonden er ook nooit beter voor dan nu het geval is. Die kans willen we grijpen. Dit mogen we niet meer uit handen geven. Liefst zondag en in het andere geval via de eindronde. Ondertusse­n werden er ook al versterkin­gen aangetrokk­en met het oog op volgend seizoen. Met onze ploeg van volgend seizoen, kunnen we in tweede provincial­e aan de slag.” (bdw)

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tom Adriaensse­ns en Sven Vercammen poseren voor het klassement. Springt Hoboken zondag alsnog over SK Wilrijk naar de titel?
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Adriaensse­ns en Sven Vercammen poseren voor het klassement. Springt Hoboken zondag alsnog over SK Wilrijk naar de titel?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium