Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Winnen en dan afw achten” Manu Bogaerts en Antonia staan voor match van de waarheid

- (fko)

Op de laatste speeldag hoopt Antonia alsnog het behoud af te dwingen. Daarvoor moet het sowieso winnen van GR Katelijne, maar hangt het ook af van de resultaten van de degradatie­concurrent­en. “Het zou zuur zijn om na onze knappe eindsprint op de meet te sneuvelen”, stelt aanvoerder Manu Bogaerts.

Dat Antonia überhaupt nog kans maakt op het behoud, is al knap. Het heeft de laatste weken een opmerkelij­ke remonte ingezet. “We stonden al met anderhalf been in tweede provincial­e, de redding leek alleen wiskundig nog mogelijk”, zegt Manu Bogaerts. “Maar vooral onze trainer bleef erin geloven en nadat we een heel mooie reeks neergezet hebben, kan op de slotdag de ultieme beloning volgen. Omdat onze overleving­skansen zo miniem waren, konden we zonder complexen gaan spelen. Zondag, in onze match van de waarheid, gaan we ook proberen om zonder veel druk aan de aftrap te komen en het halve mirakel te realiseren.”

Eerste voorwaarde: Antonia moet op eigen veld GR Katelijne verslaan. “Ik verwacht een aanvallend­e wedstrijd, want ook onze tegenstand­er moet winnen om een waterkans op het laatste eindrondet­icket te behouden. Wij gaan er alles aan doen om een vierde zege op rij te boeken. Als dat lukt, eindigen we met 35 punten en moeten we ons helemaal niets verwijten.”

Maar: ook bij winst moet Antonia bang afwachten. Het staat nu dertiende, maar moet minstens op de twaalfde plaats eindigen om kans te maken op het behoud (en op de elfde plaats als Nijlen zou degraderen uit de derde amateurkla­s- se). Dat betekent dat het moet rekenen op puntenverl­ies van De Kempen, Berg en Dal of Schriek. “Als Schriek verliest bij Rapid Leest, dat de derde periodetit­el kan pakken, of Berg en Dal thuis verliest tegen VC Herentals, houden we die ploegen achter ons in het eindklasse­ment. Het wordt ook uitkijken of De Kempen op eigen veld het veroordeel­de Verbroeder­ing Zwijndrech­t verslaat. Het wordt heel spannend, maar we geloven in een goede afloop. Het zou zuur zijn om na die knappe eindsprint op de meet te sneuvelen.”

 ??  ?? Manu Bogaerts.
FOTO SMB
Manu Bogaerts. FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium