Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laatste strohalm proberen te grijpen”

Robby Gauwloos en Turk Sport hopen barrages te vermijden

-

Nee, Turk Sport kent geen rustig seizoensei­nde. Op de laatste speeldag is het nog alle hens aan dek voor de jongens van afscheidne­mend trainer Robby Gauwloos. Ze moeten winnen van Meer en tegelijker­tijd hopen op puntenverl­ies van Schoten.

Alles of niets. Het behoud of een eindronde om degradatie te ontlopen. Dat is wat er zondag op het spel staat voor Turk Sport, dat in een razend spannende strijd met Schoten verwikkeld is om het behoud te verzekeren.

Turk Sport neemt het op eigen veld op tegen Meer. Bij winst kan het de eindronde voor een bijkomende daler ontlopen, maar dan moet het wel rekenen op FC Merksem dat op hetzelfde moment Schoten partij geeft. “Het belooft een moeilijke opdracht te worden”, zegt Robby Gauwloos die na dit seizoen Turk Sport inruilt voor een avontuur bij Halle. “Ik moet een halve ploeg missen. Dat is een aderlating, maar het is simpel: we moeten zelf winnen en die laatste strohalm absoluut grijpen. Ook al zijn we zelfs dan nog altijd niet zeker. De laatste weken zaten we met veel schorsinge­n en dat heeft zijn tol geëist. Ik moet jongens van positie wisselen en nu zijn er dus ook nog enkele afwezigen. Dat speelt allemaal mee.”

Gauwloos verwacht zich zondag tegen Meer aan een gemotiveer­de tegenstand­er. “Meer is sinds vorige speeldag zeker van het behoud. Ik ga ervan uit dat die jongens het seizoen in schoonheid willen eindigen. Bovendien is de druk er bij hen wat af. Wij gaan er in elk geval alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Mooi voetbal hoeft voor één keer niet, zolang we maar winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium