Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen minstens één keer stunten tegen de t oppers”

Yassine Achahbar hoopt met FT Antwerpen scherprech­ter te spelen in titeldebat

- (mabe)

Gedaan met de reguliere competitie. Tijd voor het echte werk. Met een bezoek aan Hasselt start FT Antwerpen vanavond aan de playoffs. Yassine Achahbar, die pas volgend weekend opnieuw beschikbaa­r zal zijn, beseft dat de Sinjoren in deze playoffs niets meer te winnen of te verliezen hebben.

Antwerpen begint aan de play-offs op de derde plaats met een achterstan­d van tien punten op koploper Halle-Gooik en zeven punten op Hasselt, dat tweede staat. Meespelen voor de titel zullen de Sinjoren dus niet doen. Iets wat Yassine Achahbar ook beseft. “Voor ons moet er niets meer”, zegt de Antwerpse sterkhoude­r. “Een prijs kunnen we toch niet meer pakken. Dat maakt dat we zonder druk kunnen spelen. Maar het wil niet zeggen dat we geen ambitie tonen. We willen in deze play-offs minstens één keer stunten tegen een van de toppers. Scherprech­ter spelen in het titeldebat. Meer moet dat niet zijn. We hebben de voorbije maanden wel enkele degelijke wedstrijde­n gespeeld tegen Halle-Gooik en Hasselt. Het gevoel dat we hen aankonden, was er iedere keer. Jammer genoeg moesten we altijd het onderspit delven. Als we in deze play-offs met zijn allen ons beste niveau halen, dan zit er minstens één stunt in.”

Na het einde van de reguliere competitie hadden de spelers vorige week een weekend vrij. En dat heeft deugd gedaan, zegt Achahbar. “Iedereen heeft er weer zin in en wil er nog zes keer voluit tegenaan gaan. We zien dan wel waar we uitkomen. We zijn altijd winnaars geweest en hebben die mentalitei­t ook nog in ons zitten. Dat willen we de komende maand bewijzen. We willen er alles aan doen om minstens derde te blijven en mee te bepalen wie er de titel pakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium