Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop op twee titels”

Oelegemnaa­r Victor Hofmans trekt met ambities naar PK

- (basp)

Naast de Ten Miles vinden dit weekend ook de provincial­e kampioensc­happen plaats. Victor Hofmans neemt zaterdag in Bornem en zondag in Merksem deel aan de 100 m, de 200 m en de 400 m. De atleet van OLSE Merksem hoopt op twee titels.

Normaal gezien legt Hofmans zich toe

b op de korte spurt, maar op het PK wil de Oelegemnaa­r ook eens experiment­eren met een 400 m. “Mijn trainer (Walter

Lommaert, red.) wilde dat ik eens zou testen wat ik op een 400 m kan. Het PK is daar een ideale gelegenhei­d voor. Ik vind het wel tof om eens te doen. Vier jaar geleden op de interclubw­edstrijd liep ik al eens een 400 m, maar toen was ik nog niet zo goed getraind als nu. Mijn voorbereid­ing was natuurlijk volledig gericht op de 100 m en de 200 m. Specifieke 400 m-trainingen heb ik niet gedaan. Een titel zal er niet inzitten op de 400 m, maar op de 100 m en 200 m normaal gezien wel.”

Vorig jaar werd Hofmans bij de beloften nog vice-Belgisch kampioen op de 200 m. “Ik hoop om twee titels te kunnen pakken. Voor de 100 m sta ik er het beste voor. Op de 200 m heb ik met Christian Iguacel een zeer te duchten tegenstand­er. Maar ik vind het wel tof dat hij deelneemt. Zo kunnen we elkaar naar snellere tijden stuwen. Het wordt ons zoveelste vriendscha­ppelijke duel.”

De voorbereid­ing van de 23-jarige Hofmans verliep nochtans niet helemaal perfect. “Net zoals ieder jaar ben ik op trainingss­tage naar Tenerife getrokken met onze trainingsg­roep. Misschien was dat niet het allerslims­te idee, want ik kreeg daar opnieuw last van de schenen door de harde piste. Momenteel zit mijn kuit nog wat vast. Het wordt een kwestie van mezelf goed te verzorgen om nog klaar te geraken voor het PK. Ik hoop vooral dat ik geen probleem zal kennen en dat ik op alle drie wedstrijde­n een goeie prestatie kan neerzetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium