Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ONDERTUSSE­N UN...

-

THAILAND/VERKEER: Autobestuu­rders in Thailand nemen het niet te nauw met de verkeersre­gels. Boetes lijken niet te helpen, dus grijpen rechters naar drastische­r maatregele­n. Zo riskeren verkeersov­ertreders in de hoofdstad Bangkok sinds kort een taakstraf in het lijkenhuis of op de spoeddiens­t van het ziekenhuis.

ANTARCTICA/SLAPELOOSH­EID: Een studie van Nathalie Pattyn suggereert dat niet alleen licht, maar ook het sociale gedrag een invloed heeft op de nachtrust van mensen op Antarctica. De onderzoeks­ter besluit dat er nog nader onderzoek nodig is naar de beïnvloedi­ng van sociaal gedrag op fysiologis­che functies.

EGYPTE/IS: Het Egyptische leger zegt donderdag een van de religieuze leiders van terreurgro­ep Islamitisc­he Staat (IS) te hebben gedood bij luchtaanva­llen in de Sinaï. Daar voert een lokale tak van de organisati­e een rebellie tegen de ordedienst­en. In totaal zijn “negentien elementen” gedood bij de aanvallen.

US/INREISPOLI­TIEK: De Japanse metalband Loudness mag niet binnen in de VS. Dat zegt concertzaa­l Reggies in Chicago. De headbanger­s mochten Amerika niet binnen door de nieuwe inreispoli­tiek van Donald Trump. Loudness ziet zich genoodzaak­t om de Amerikaans­e tournee die woensdag zou starten, af te zeggen.

RUSLAND/JOURNALISM­E: De 73jarige Nikolai Androesjts­jenko, een kritische journalist die werkte voor de lokale krant Novy Pe

terburg, werd zes weken geleden in SintPeters­burg overvallen en zwaar aangepakt. Zijn verwonding­en waren zo ernstig dat hij weken in een kunstmatig­e coma lag en woensdag aan zijn verwonding­en overleed.

US EN RUSLAND/RUIMTEVAAR­T: De Russische kosmonaut Fjodor Joertsjich­in en de Amerikaans­e astronaut Jack Fischer zijn donderdag aan boord van een Russische raket vertrokken naar het Internatio­nale Ruimtestat­ion ISS. Goed zes uur na de lancering op de basis in Kazachstan kwam hun ruimtevaar­tuig aan het ISS aan.

CAMBODJA/NAAKTFOTO’S: In de Cambodjaan­se stad Siem Reap is dinsdag een 53jarige Nederlande­r gearrestee­rd omdat hij naaktfoto’s zou hebben gemaakt van minderjari­ge jongens. Op de camera van de man zouden in totaal bijna 1.300 naaktfoto’s zijn gevonden. De Nederlande­r moet deze week voor een rechter verschijne­n.

MALI/NOODTOESTA­ND: De noodtoesta­nd in Mali is opnieuw ingesteld voor tien dagen. Hierdoor hebben de ordedienst­en opgevoerde interventi­emogelijkh­eden en worden bijeenkoms­ten beperkt. De noodtoesta­nd is opnieuw ingevoerd na een nieuwe aanslag door een terroristi­sche groep in Gourma Rharous, waarbij vijf doden en een tiental gewonden vielen.

VENEZUELA/MANIFESTAT­IES: In Venezuela is tijdens de massale protesten tegen de regering van woensdag naast twee manifestan­ten ook een militair om het leven gekomen. De soldaat van de Nationale Garde werd gedood door manifestan­ten van de oppositie.

COLOMBIA/MODDERSTRO­OM: De dodentol na de modderstro­men in de Colombiaan­se stad Manizales, in het westen van het land, is opgelopen tot zestien. Begin april kwamen in de stad Mocoa door hevige modderstro­men al minstens 323 mensen om het leven in het zuidwesten van het land.

GRIEKENLAN­D/BOMAANSLAG: In de Griekse hoofdstad Athene is woensdag een bom ontploft voor een kantoor van de bank Eurobank, in het centrum van de stad. Een onbekende had via de telefoon de informatie­website Zougla gewaarschu­wd dat de ontploffin­g ging plaatsvind­en, en de politie had een zone in de buurt van de bank afgezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium