Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rottweiler valt Antwerpse studente (20) aan

Hond naar asiel gestuurd, baasje wordt verhoord

- (jbs, vdaa)

Een 20jarige Antwerpse studente is vrijdagoch­tend, voor de ogen van haar klasgenote­n, op straat aangevalle­n door een rottweiler. Ze raakte gewond aan de arm. De politie bracht de hond naar een asiel.

De leerlingen van het zesde jaar Verzorging van het Sint-Norbertusi­nstituut wandelden vrijdagoch­tend op de Italiëlei in de richting Park Spoor Noord. Omdat hun sporthal niet beschikbaa­r was, zouden ze daar een les Lichamelij­ke Opvoeding krijgen. Ter hoogte van het kruispunt met de Paardenmar­kt liep het mis, toen de leerlingen en hun turnleraar een man met een aangelijnd­e rottweiler kruisten. Vermoedeli­jk struikelde het latere slachtoffe­r, een 20-jarig meisje uit het Antwerpse, waarop de hond bruusk reageerde. Door de forse beweging brak de lederen leiband. De rottweiler stormde op het meisje af en beet haar in de onderarm. De hond wilde zijn greep pas lossen, toen omstanders en twee verkeersag­enten tussenbeid­e kwamen. Het tienermeis­je werd naar het naburige Stuivenber­gziekenhui­s gebracht. Na de middag mocht ze het ziekenhuis verlaten. Na het incident verwittigd­e de directie van het Sint-Norbertusz­iekenhuis onmiddelli­jk alle ou- ders van de bewuste klas. “We wilden iedereen zo snel mogelijk op de hoogte brengen, zodat niemand onnodig ongerust hoefde te zijn”, zegt directeur Wilfried De Hert. “Heel wat leerlingen die ooggetuige­n waren geweest, waren van slag. Eén leerling verloor zelfs eventjes het bewustzijn. Bij hun terugkomst op school zijn de leerlingen én de turnleraar opgevangen door onze collega’s en door mensen van slachtoffe­rhulp.”

De politie heeft de rottweiler bestuurlij­k in beslag genomen. De hond zit in een asiel, waar een dierenarts hem zal onderzoeke­n. “De eigenaar zal worden verhoord. De feiten worden voorlopig bestempeld als onopzettel­ijke slagen en verwonding­en”, bevestigt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns.

 ?? FOTO RR ?? Een rottweiler.
FOTO RR Een rottweiler.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium