Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Engie werft aan in het Antwerpse

Jobochtend bij energiereu­s om 500 vacatures in te vullen

- (pvb)

Voor zijn vestiginge­n in Doel, Aartselaar, Hoboken, Lillo en Zwijndrech­t wil energiereu­s Engie liefst 500, vooral technische, vacatures invullen. Op een jobochtend in Zwijndrech­t kunnen kandidaten zich vandaag melden.

Engie zoekt in hoofdzaak ingenieurs en technici voor domeinen zoals elektromec­hanica, elektricit­eit, meet- en regeltechn­ieken, mechanica, verwarming, ventilatie, koeling, piping en automatisa­tie. Die worden gezamenlij­k gezocht voor zowel de kerncentra­le in Doel als de Fabricom-eenheden in Aartselaar, Zwijndrech­t en Hoboken en voor het weldra fors uit- gebreide atelier in Lillo. “Wij mikken zeker niet alleen op schoolverl­aters. Zo hebben we vorig jaar voor Doel ook nog een 53-jarige aangeworve­n”, aldus woordvoers­ter Brigitte Lagrou.

Sms als cv

Omdat technici vaak minder de gewoonte hebben zich aan het schrijven te zetten van een curriculum vitae, voerde Engie al campagne om de kandidaten te laten solliciter­en door ‘Engie’ te sms’en naar het nummer 8989. Dat kan ook deze ochtend nog, maar de voorbije dagen hebben zich al heel wat kandidaten zo gemeld. Zij werden na hun sms opgebeld voor een verkennend telefoonge- sprek, waarbij al bekeken werd of de kandidaat past in een van de vele vacatures. Is dat het geval, dan werden zij uitgenodig­d voor een rechtstree­kse kennismaki­ng deze ochtend (van 9 tot 12.30u) in de Engie-gebouwen van Engie Fabricom op het industriet­errein van Zwijndrech­t (Vitshoekst­raat 5). Zowel mensen van de personeels­dienst als ervaringsd­eskundigen uit de rekruteren­de teams geven daar toelichtin­g over de vacatures en over de carrièremo­gelijkhede­n.

In heel ons land stelt Engie in zijn verschille­nde deelactivi­teiten in totaal 17.000 mensen rechtstree­ks tewerk, van wie ongeveer 3.000 in de Antwerpse vestiginge­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium