Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belg meteen tegen nr. 1 wereld

Kim Loopmans (29) verdedigt onze eer op WK Breakdance

-

De 29jarige Kim Loopmans vertegenwo­ordigt ons land zaterdag op het WK Breakdance in Park Spoor Noord. De Antwerpena­ar hoopt op een stunt door de regerende wereldkamp­ioen in de eerste ronde te verslaan.

Kim begon op 13-jarige leeftijd met breakdance. “Het is stilaan een uit de hand gelopen hobby geworden. Het begon allemaal zeer onschuldig, maar gaandeweg werd ik beter en nu sta ik op het Wereldkamp­ioenschap. Ik was al van bij het begin gefascinee­rd door die speciale moves. Je tast je mogelijkhe­den en grenzen steeds verder af ”, vertelt Kim. Loopmans komt uit in de battle één tegen één. Beide concurrent­en tonen elk twee keer hun kunstjes en een jury beslist wie het best was. Deze competitie wordt de Unbreakabl­e genoemd.

Tegen wereldkamp­ioen

Oorspronke­lijk was er een andere breakdance­r geselectee­rd voor het WK, maar die viel geblesseer­d uit en zo kwam Kim in beeld. De loting bracht Kim in de eerste ronde meteen uit tegen de Oekraïense wereldkamp­ioen.ldkampioen. “Het t niveau ligt hier enorm hoog. . Als ik erin zou slagen de Oekraïner aïner in de eerste ronde uit te schakelen, kelen, dan is mijn WK al meer dan geslaagd. Een zege zou mijn naambekend­heid een enorme me boost geven. Dit WK zal dooroor heel wat toeschouwe­rs worden en gevolgd, zowel in levende lijven ven als via de livestream. We zijn ijn met zestien deelnemers. Als ik k de eerste ronde overleef, stoot ik door naar de kwartfinal­es en daar gaat het via een loting oting door tot de finale. Maaraar zover zijn we nog zeker r niet”, vervolgt Kim. De Antwerpena­ar is met dit WK niet aan zijn proefstuk toe. Hij was er drie jaar geleden al eens bij, maar overleefde toen de eerste rondee niet. Plaats ats is Park Spoor Noord. De Unbreakabl­eeakable met Kim Loopmans vindt plaats vanaf 19u, maar de hele dag is er dansspekta­kel te bekijken. n. Als apotheose is er ’s avonds ds dan de finale.

 ?? FOTO WF ?? Kim Loopmans toont een van zijn breakdance­kunstjes.
FOTO WF Kim Loopmans toont een van zijn breakdance­kunstjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium