Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vijf punten voorsprong is geen onoverbrug­bare kloof”

Voor Jimmy De Jonghe is vierde titel op rij voor Beerschot Wilrijk nog lang niet binnen

- HUGO FRET

Na een vrij paasweeken­d trekt Beerschot Wilrijk vanavond naar Koksijde voor de voorlaatst­e wedstrijd van de reguliere competitie. In die twee resterende matchen wil paarswit puntenverl­ies absoluut vermijden.

“Door dat vrije weekend hebben we vier dagen vrijgekreg­en en dat heeft iedereen deugd gedaan”, zegt Jimmy De Jonghe. “Tijd om even de hoofden vrij te maken, om er nu weer voluit en fris tegenaan te gaan. We zijn klaar voor de laatste rechte lijn van de reguliere competitie.”

Een verplaatsi­ng naar Koksijde mag in principe geen probleem vormen, toch? Jimmy De Jonghe: “We blijven op onze hoede. Koksijde mag dan misschien onderaan staan, vergeet niet dat Dessel daar is gaan verliezen en dat er nog andere verrassend­e resultaten te noteren vielen. Er wordt aan de kust wel op kunstgras gespeeld en dat moet in ons voordeel zijn. Het laat ons toe de bal snel rond te spelen. Het tempo hoog houden, wordt onze belangrijk­ste opdracht. Ik herinner me Koksijde als een fysiek vrij sterke ploeg. We blijven dus best weg uit de duels.”

Nog twee matchen en dan wachten de playoffs.

“Ik kijk er al naar uit. De promotie mag dan misschien al zeker zijn, voor de titel zal er nog meer dan voldoende spanning te beleven vallen. En die vierde titel op rij willen we absoluut binnen halen. Ik denk dat we in het beste geval met vijf punten voorsprong aan de play-offs kunnen beginnen. Dessel zie ik niet meer verliezen. En wat gebeurt er nog met de punten van WS Brussel als die ploeg geschrapt wordt? Vijf punten voorsprong is geen onoverbrug­bare kloof. Ook Dessel zal zijn sterk seizoen willen bekronen met een titel. Met Virton treffen we dan nog een ploeg waar we twee keer tegen wonnen. Zij zullen erop ge- brand liggen om eens van ons te winnen. De eerste wedstrijde­n van de play-offs worden daarom heel belangrijk.”

De titel is dus nog lang niet binnen voor Beerschot Wilrijk.

“Zeker niet, het seizoen is nog lang niet afgelopen. Maar laten we het naar goede gewoonte match per match aanpakken en niet te ver op de feiten vooruitlop­en. Onze eerste opdracht is om te winnen op Koksijde. Nadien zien we wel verder.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jimmy De Jonghe (links) aan de bal in de wedstrijd tegen Sprimont. Na een vrij weekend is iedereen bij paarswit weer helemaal klaar voor de titelstrij­d.
FOTO TOM GOYVAERTS Jimmy De Jonghe (links) aan de bal in de wedstrijd tegen Sprimont. Na een vrij weekend is iedereen bij paarswit weer helemaal klaar voor de titelstrij­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium