Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hém advies geven? Hij kent meer van titels dan ik”

Geoffry Hairemans toont broer Dimitri hoe je k ampioen moet spelen

- KRISTOF SOMERS

Twee titelvieri­ngen in één seizoen: voor de familie Hairemans kan het dit of volgend weekend zomaar werkelijkh­eid worden. Geoffry (Antwerp) en Dimitri (Berchem) blijven er zelf opvallend kalm onder, maar de tweeling uit Deurne staat te popelen om ook op een hoger niveau beslissend­e acties op de mat te toveren.

“We zijn bij Antwerp nog maar net uitgefeest of Berchem komt er alweer aan. Het blijft maar duren”, lacht Geoffry. “Niet dat ik er iets mee inzit, hoor. Ik hoop dat mijn broer het volgende week ook haalt.” “Winnen we zondag in Duffel, dan is volgens mij de belangrijk­ste stap gezet”, zegt Dimitri. “Thuis tegen Cappellen, ook al een van mijn ex-clubs, zie ik ons het niet meer weggeven.”

Nogal wat mensen op de club spreken liever niet te veel over de titel. Het kan immers nog mislopen. Dimitri: “Het zou ook dom zijn om te denken dat het nu al binnen is, dat klopt. Barcelona - PSG, Lierse op het einde van de competitie: je moet zelfs dit seizoen niet te ver gaan zoeken naar voorbeelde­n. We beseffen dat we er wellicht tot de laatste minuut voor moeten blijven knokken. En dan zien we wel waar we eindigen.”

Titelstres­s lijkt in elk geval niet aan jou besteed. Dimitri: “Ik heb daar geen last van, nee. En ik denk dat het voor de rest van de spelers evenmin aan de orde is. Wij zijn een heel jaar lang elke week opnieuw voor de drie punten gegaan. Zo bekijken we het ook nu van match tot match.” Geoffry: “Het zit in onze familie om zonder stress door het leven te gaan. Voetbal blijft ook maar een hobby, weet je wel. En dan mag er wat gezonde stress aan te pas komen bij belangrijk­e wedstrijde­n. Maar een Hairemans gaat niet plots slechter spelen door de zenuwen.”

Het was dus geen toeval dat jij die penalty tegen Lommel voor je rekening nam?•

Geoffry: “Eerst heb ik natuurlijk bij Joeri (Dequevy, red.) gecheckt wat hij wilde. Hij voelde zich niet honderd procent en dus heb ik geen moment getwijfeld om zelf te trappen.”

Een beslissend­e fase voor de promotie van Antwerp. Zo had jij er ook eentje in Londerzeel, Dimitri, door in de laatste minuut een strafschop af te dwingen. Dimitri: “Achteraf gezien is dat een sleutelmom­ent geweest om nu kampioen te kunnen spelen. Pakken we daar slechts een punt, dan stonden we nu nog een match achter Thes. Die actie was dus best wel belangrijk ja. Ik had de penalty ook graag zelf genomen, maar Jelle (van Kruijssen, red.) trapt ze hier al twee jaar. Zolang hij geen twee keer mist, geeft hij die bal niet af. En terecht ook. Hij is onze spits en topschutte­r, dus verdient hij alle vertrouwen op zo’n moment.”

Geoffry, welke tips geef je je broer mee om straks net als jij met de hoofdprijs te gaan lopen? Geoffry: “Moet ik hém advies geven? Hij kent verdorie meer van titels dan ik. Dimi speelde de voorbije vier jaar drie keer kampioen. En ook in dat andere jaar wist zijn ploeg te promoveren. Ik denk dus niet dat hij op dat vlak veel van mij heeft op te steken.” Dimitri: “Andersom kon ik hem nochtans ook niets bijleren. Hij speelt natuurlijk op een ander niveau en daar komt toch altijd wat meer bij kijken. Maar dat neemt niet weg dat het leuk is als je kan vertellen dat je de beste van de reeks bent.” Geoffry: “Ik denk dat Dimi vooral rustig moet blijven en verder doen met wat hij al bezig was. Dit seizoen zag ik zo goed als alle thuismatch­en van Berchem. Ze hebben een spits die vlot scoort, een degelijk middenveld en flanken die een mannetje voorbij kunnen. Kortom, een stevige ploeg die naar mijn gevoel geen slecht figuur zou slaan in eerste amateurkla­sse.”

Dimitri: “Ik vond het dit seizoen vooral erg leuk om zo veel derby’s te spelen en veel korte verplaatsi­ngen te maken. Maar als voetballer wil je zo hoog mogelijk spelen. Voor volgend jaar wordt het afwachten, maar ik denk dat we met deze ploeg zeker niet zullen misstaan in eerste amateurkla­sse. Daar kunnen we ook een leuk jaar tegemoet kijken.”

Na heel wat omzwerving­en lijken

jullie allebei stabilitei­t gevonden te hebben dicht bij huis. Hoe belangrijk is dat? Geoffry: “Wij zijn familiemen­sen en dus vinden we het belangrijk dat we ons ergens thuisvoele­n. Dat zit, denk ik, momenteel wel goed voor ons.” Dimitri: “Het is ook gewoon leuk voor de familie dat ze alles kunnen komen zien. En ik speelde dit seizoen een hoop derby’s. Dan kom je al gauw veel bekende gezichten tegen. Dat is helemaal anders als je op den boerenbuit­en voetbalt.”

Doen jullie iets speciaals als straks na Antwerp ook Berchem kampioen speelt? Geoffry: “Ik heb al een vat gegeven in de Sjantee, een café in Deurne waar wij geregeld komen. Nog een viertal mensen beloofden hetzelfde te doen als we allebei promotie vieren. Speelt Berchem volgende week kampioen, dan zal daar nog wel een feestje losbarsten, geloof ik.” Bij dezen is iedereen uitgenodig­d? Dimitri: (lacht) “Voor mij geen probleem. Ik drink toch geen bier.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Broertjes Geoffry (links) en Dimitri Hairemans op het Rooi. Geoffry pakte dit seizoen al de titel met Antwerp en poseert trots met de kampioenen­poster. Mag straks ook Dimitri vieren?
FOTO TOM GOYVAERTS Broertjes Geoffry (links) en Dimitri Hairemans op het Rooi. Geoffry pakte dit seizoen al de titel met Antwerp en poseert trots met de kampioenen­poster. Mag straks ook Dimitri vieren?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium