Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was een fameuze klap”

Demmy Druyts moet na valpartij in Waalse Pijl geblesseer­d afhaken voor PK

- (kle)

Een uurtje na de GP Juul Marinus rijden de vrouwen in Pulderbos hun provinciaa­l kampioensc­hap. Alleen ontbreken er veel grote namen. Zo ook geen Demmy Druyts, net als haar drie koersende zusjes.

Druyts zou normaal gezien starten in Luik-Bastenaken-Luik, maar moet ook die koers schrappen van haar programma. Woensdag kwam de 22-jarige renster uit Wilrijk vrij zwaar ten val in de Waalse Pijl. “Het is gebeurd op een dalende strook met de wind in de rug”, zegt Druyts. “We reden in groep met een snelheid van ongeveer zestig kilometer per uur. De linkerkant van de weg lag er niet al te best bij en wellicht uit schrik voor een valpartij hebben sommige meisjes gepanikeer­d. Daardoor zijn er enkele rensters voor mij ten val gekomen. Normaal had ik ze kunnen ontwijken, maar iemand naast mij dwong me om mee uit te wijken, zodat ik uiteindeli­jk toch ook gevallen ben. De klap was fameus. Zeker in het begon kon ik nauwelijks bewegen, al zal dat misschien ook wel door de shock geweest zijn. Mensen van de ambulance hebben me recht geholpen. Ik voelde me eerst vooral misselijk. Na controle waren er vooral schaafwond­en aan heup en billen, een vrij diepe wonde aan de elleboog en ook mijn staartbeen­tje was duidelijk geraakt. Ik moest evenwel niet naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ik werd naar de ploegbus gebracht en vandaar ben ik naar huis vertrokken. Ik ben nog altijd behoorlijk stijf. Een bezoek aan de dokter wees uit dat vooral mijn heup zwaar geraakt is. Als dat na het weekend niet beter is, moet ik een scan laten nemen.”

Focus op BK tijdrijden

Zondag zou Druyts met haar zussen Jessy en Lenny aan Luik-Bastenaken-Luik hebben deelgenome­n, maar ook dat feestje gaat dus niet door. Ook Kelly is door een operatie nog een tijdje buiten strijd. “Ook het PK in Pulderbos zal ik dus missen. Jammer, want dat rondje van twintig kilometer dat we vijf keer moesten afleggen, zinde me wel. Het gebeurt bij de vrouwen niet snel dat we zo’n lange ronde voorgescho­teld krijgen. Al is mijn eerste bekommerni­s nu om weer helemaal blessurevr­ij te geraken. Daarna richt ik mij op het BK tijdrijden dat op 1 mei in Anzegem gereden wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium