Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerpen heeft een open geest”

- (bava)

Wie de komende tijd aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten passeert, kan er genieten van een zomers streetartw­erk van de gerenommee­rde Duitse kunstenare­s Claudia Walde, artiestenn­aam MadC.

Wellicht doet haar naam niet meteen een belletje rinkelen, maar Claudia Walde, ook bekend als MadC, is een beroemde naam in de graffitiwe­reld. Haar internatio­naal meest bekende werk maakte ze in 2010, met een muur van liefst 700 vierkante meter langs de spoorweg tussen Berlijn en Halle, waar ze toen vier uur aan heeft gewerkt. Het kunstwerk dat ze gisteren maakte op de Leopold De Waelplaats, kon ze op kortere tijd afwerken. Maar het is er niet minder mooi om. “Het is spannend buiten te werken. Je bent afhankelij­k van het weer, de mensen en het materiaal, maar dat maakt het net inte- ressant”, zegt ze. Het is de eerste keer dat MadC gewerkt heeft in opdracht van een bedrijf, Rituals. “Maar het wederzijds vertrouwen is groot. De enige richtlijn die ik kreeg, is te vertrekken vanuit de geur van hun nieuwe gelimiteer­de reeks. En ik ben blij om dit hier te kunnen doen. Dit is een mooie omgeving en ik vind het contrast met de oude, gevestigde kunst van het museum zeer interessan­t. Bovendien bereik ik hier een heel divers publiek, mogelijk mensen met een frisse kijk op kunst, die er hopelijk van genieten en erdoor worden geraakt. Antwerpen is op dat vlak een zeer fijne stad, met veel talent en een open geest. Ik heb hier al deelgenome­n aan festivals en kom graag terug.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De Duitse artieste MadC fleurde de voorkant van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten op.
FOTO JAN VAN DER PERRE De Duitse artieste MadC fleurde de voorkant van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium