Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nep-advocaat riskeert 2 jaar cel

Zeventiger licht bejaarden op

- (vdaa)

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen nepadvocaa­t Werner T. (70). Die maakte bejaarden tienduizen­den euro afhandig door hen ‘juridisch advies’ te verlenen.

Werner T. (70) zou volgens het Openbaar Ministerie bijna 170.000 euro én een auto van bejaarden hebben afgesnoept. Als vrijwillig­er in dienstence­ntrum De Vrijgeweid­e in Borgerhout won hij het vertrouwen van bejaarde dames en stond hij hen met raad en daad bij voor hun geldzaken. Hij liet kaartjes maken waarop hij zichzelf presenteer­de als advocaat, hoewel hij zijn rechtenstu­die nooit heeft afgemaakt. Hij hielp zijn ‘cliënten’ met het opstellen van een testament of stelde hen voor om belegginge­n te beheren. Voor die diensten liet hij zich betalen. Zich valselijk voorstelle­n als advocaat is een strafbaar feit, waarvoor Werner T. al eens werd veroordeel­d. Vier slachtoffe­rs konden worden geïdentifi­ceerd. Een dame overhandig­de Werner T. 107.000 euro om te beleggen. “Dat klopt”, zegt advocaat Ben Crosiers. “Maar mijn cliënt houdt vol dat hij dat bedrag heeft teruggegev­en aan de eigenares. Die dame verklaart echter dat ze het geld nooit heeft teruggezie­n.” Een ander slachtoffe­r bezorgde hem 67.000 euro, met als bedoeling het geld door te storten aan een derde persoon. Maar die kreeg het geld nooit. “Die feiten heeft mijn cliënt wel bekend”, aldus Crosiers.

Het Antwerpse Zorgbedrij­f zette Werner Trekels aan de deur als vrijwillig­er. De politie startte een onderzoek, maar dat lag een tijd stil omdat Werner T. onvindbaar was. Volgens zijn raadsman is hij nooit voortvluch­tig geweest. “Hij heeft altijd op zijn officiële adres gewoond”, klinkt het bij Crosiers. “De politie heeft hem vaak gesignalee­rd, maar dat leverde niets op. Op een dag is iemand op het idee gekomen om bij mijn cliënt aan te bellen. Hij heeft de politie binnengela­ten en is meegegaan naar het bureau om zich te laten verhoren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium