Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Wembley zal blijken wie de beste is”

- BART LAGAE

Wie is de sterkste ploeg van 't land? Chelsea en Tottenham strijden om de titel in de Premier League maar staan vandaag ook tegenover elkaar in de halve finales van de FA Cup. “We hadden altijd al het gevoel dat we sterker zijn”, zegt Jan Vertonghen. “Wembley is een perfect moment om te laten zien wie de beste is.”

Wembley brengt Tottenham geen geluk. Bij zijn laatste bezoek kreeg Dele Alli rood, speelde het gelijk tegen AA Gent en verdween het uit de Europa League. In de Champions League-campagne won het wel van CSKA, maar verloor het van Monaco en Leverkusen. En ook in de laatste vier wedstrijde­n tegen Engelse teams ging het telkens onderuit. De laatste twee keer was dat tegen Chelsea: in de halve finale van de FA Cup in 2012 en in de finale van de League Cup in 2015. Alsof die rampspoed nog niet genoeg is, kwam gisteren het nieuws dat beloftecoa­ch Ugo Ehiogu in het ziekenhuis overleden was. De 4-voudige Engelse internatio­nal was amper 44 en kreeg donderdag een hartaanval op het trainingce­ntrum van de Spurs. Heel wat spelers uit de huidige kern hebben nog met Ehiogu gewerkt. De volledige Tottenham-familie is in rouw en de wedstrijd tegen Chelsea wordt overschadu­wd door het plotse overlijden. Spelers van beide ploegen dragen zwarte rouwbanden en voor de wedstrijd wordt een mi- nuut applaus gegeven. Tottenham-trainer Mauricio Pochettino is voorzichti­g en noemt zijn ploeg “underdog” tegen Chelsea. Een uitspraak die zijn Chelsea-collega Antonio Conte gisteren een felle reactie ontlokte. Tottenham naderde dankzij een 21 op 21 immers tot op vier punten van de Blues in de competitie. “Er is een moment waarop je moet stoppen jezelf underdog te noemen. Dit is een goed moment”, zei Conte. “Tottenham is geen underdog, Tottenham is al drie jaar een grootmacht in het Engelse voetbal en strijdt al twee jaar voor de titel. En ook de volgende jaren zal het voor de titel meedoen.” Ook Jan Vertonghen is ervan overtuigd dat Tottenham zijn voet naast die van Chelsea kan zetten. En zelfs meer dan dat. “Ik denk dat we dit jaar thuis tegen Chelsea veel beter waren”, zegt Vertonghen. “En ook ginder in de eerste helft. We hebben het gevoel dat we evenwaardi­g zijn maar we hadden last het elke week te laten zien. Wembley is een perfect moment om te laten zien we de beste is. Een mooie krachtmeti­ng tussen twee heel goeie teams in de Premier League.” Vertonghen heeft nog een appeltje te schillen met Chelsea. Vorig jaar ging de titel naar Leicester nadat Eden Hazard had gescoord tegen Spurs. “We hebben wel vaker het gevoel dat we de sterkste zijn maar toch niet winnen. Dat was vorig jaar ook zo. Al moet je wel stellen dat Leicester toen verdiend gewonnen had.” Tottenham doet het met zijn sterkste ploeg, op linksback Danny Rose na. Bij Chelsea keert Thibaut Courtois terug tussen de palen nadat hij de nederlaag tegen Chelsea had gemist door een enkelbless­ure. Gary Cahill is out met nierstenen, mogelijk krijgt de afscheidne­mende John Terry daardoor een plaats in de basis.

Kompany opnieuw in de basis?

Morgen spelen Manchester City en Arsenal om een plaats in de FA Cup Final. Door de blessure van John Stones heeft Vincent Kompany een goeie kans om opnieuw in de basis te starten. Gabriel Jesus is opnieuw fit na een breuk in de voet.

Jan Vertonghen Tottenham “Thuis tegen Chelsea waren we veel beter. En ook ginder in de eerste helft.”

FOTO AFP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium