Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Europese loting: Madrileens­e halve finale

-

Celta de Vigo en Manchester United, die te sterk bleken voor Genk en Anderlecht, treffen elkaar in de halve finales van de Europa league. De andere finalist wordt Ajax of Lyon. Zij spelen de heenwedstr­ijd al op 3 mei, omdat de gemeente Amsterdam op 4 mei geen wedstrijd wilde op de Nationale Dodenherde­nking. In de Champions League krijgen we voor het vierde jaar op rij zeker een Spaanse ploeg: Real of Atletico. Revelatie Monaco krijgt Juventus voor de kiezen.

Halve finales Champions League Real Madrid- Atletico Madrid (heen 2/5, terug 10/5) Monaco - Juventus (heen 3/5, terug 9/5) Finale op 3 juni in Cardiff

Halve finales Europa League Ajax - Lyon (heen 3/5, terug 11/5) Celta de Vigo - Manchester United (heen 4/5, terug 11/5) Finale op 24 mei in Stockholm Lierse: zomerstage in Horst. Lierse maakt werk van de voorbereid­ing op volgend seizoen. Zo is reeds bekend dat de stage zal doorgaan van 17 tot 21 juli in het Nederlands­e Horst. Ook de eerste twee oefenmatch­en werden reeds vastgelegd. Lierse spart een eerste keer tegen Lint op zaterdag 1 juli (19u) en vervolgens op woensdag 5 juli in Kontich (19.30u). Voor de uitmatch van dinsdag in het Koning Boudewijns­tadion tegen Union blijven de loketten ter plaatse gesloten. Tickets kunnen enkel bekomen worden in voorverkoo­p via het secretaria­at van Lierse.( kugu) Antwerp: training en testen. Ook donderdag en vrijdag stonden er trainingen en testen op het programma bij Antwerp. Huysmans is nog steeds ziek, Vleminckx kon nog niet aanpikken wegens knieperike­len. Dit weekend geeft De Decker zijn groep vrij. Volgende week mag Robert Roosen, een 18-jarige centrale verdediger uit de jeugd, meetrainen. (stdr, dvd) STVV en UR Namen werken samen. SintTruide­n en UR Namen gaan de komende drie jaar intensief samenwerke­n voor het scouten en de opleiding van jeugdspele­rs. “We hebben een historisch samenwerki­ngsakkoord afgesloten met een Franstalig­e club uit Haspengouw. Hiermee vullen we een leemte op”, zegt voorzitter van STVV Marieke Höfte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium