Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ONDERTUSSE­N IN...

-

DUITSLAND/GEZINSDRAM­A: In een woning in Unterensin­gen, in de ZuidDuitse deelstaat BadenWürtt­emberg, zijn vrijdag de lijken van twee kinderen aangetroff­en. Het betreft een jongen en een meisje van vier en acht jaar. De 45jarige vader beroofde zich nadien van het leven. De succesvoll­e zelfstandi­ge kon een relatiebre­uk niet verwerken.

RUSLAND/SCHIETPART­IJ: Bij een schietpart­ij in een gebouw van de Russische geheime dienst FSB in de oostelijke stad Khabarovsk zijn vrijdag drie mensen gedood en één verwond. Een man was om 9.02u Belgische tijd het gebouw binnengedr­ongen en opende het vuur. De aanvaller werd gedood. Hij is geïdentifi­ceerd als A.V. Konev (51), woont in de regio Khabarovsk en zou lid zijn van een neonazigro­ep.

RUSLAND/AANSLAG: Een vrouw die gewond geraakt was bij de aanslag in de metro van SintPeters­burg op 3 april, is vrijdag aan haar verwonding­en bezweken in het ziekenhuis. De dodentol komt daarmee op vijftien. Bij de aanslag raakten ook tientallen mensen gewond. Onder hen 23 die nog in het ziekenhuis verzorgd worden. De Kirgiziër Akbarjon Djalilov, de vermoedeli­jke dader die ook omkwam bij de aanslag, zou sympathieë­n gekoesterd hebben voor IS, maar die heeft de aanslag niet opgeëist.

NOORDIERLA­ND/ DEADLINE: De nieuwe deadline voor NoordIerla­nd om een regering te vormen is 29 juni. Als er tegen dan geen uitvoerend­e macht is, dan nemen de Britten tijdelijk het bestuur over.

TURKIJE/REFERENDUM: De grootste oppositiep­artij in Turkije trekt naar een hogere administra­tieve rechtbank om een annulering van het grondwette­lijk referendum te bekomen. De Turkse kiescommis­sie had het verzoek van de oppositie woensdag nog verworpen. President Erdogan heeft het referendum nipt gewonnen met 51,4% van de stemmen.

GROOTBRITT­ANNIË/ STAATSBEZO­EK: Het staatsbezo­ek van de Spaanse koning en koningin aan GrootBritt­annië wordt uitgesteld. De vervroegde verkiezing­en van 8 juni gooien roet in het eten. Het is al de tweede keer dat Felipe en Letizia hun reis naar Londen moeten uitstellen. ZUIDAFRIKA/ SCHOOLKIND­EREN DOOD: Bij een ongeval met een minibus zijn vrijdag in ZuidAfrika twintig schoolkind­eren om het leven gekomen. Het ongeval vond plaats bij Bronkhorst­spruit. In de minibus was brand uitgebroke­n.

HONGARIJE/SOROS: De Amerikaans­Hongaarse miljardair George Soros gaat donderdag met Europees Commissiev­oorzitter JeanClaude Juncker van gedachten wisselen over de politieke ontwikkeli­ngen in Hongarije. Daar dreigt de sluiting van de door Soros opgerichte Central European University (CEU). Het Hongaarse parlement stemde een wet die buitenland­se onderwijsi­nstellinge­n hun licentie ontneemt als ze geen campus hebben in hun thuisland.

NIGERIA/DOOD TIJDENS MATCH: Een gevallen hoogspanni­ngsleiding heeft tijdens de uitzending van de kwartfinal­e tussen Manchester United en Anderlecht minstens zeven voetballie­fhebbers het leven gekost in Nigeria. Elf fans liepen verwonding­en op.

SOMALIË/VREDESTROE­PEN: Keniaanse soldaten van de troepenmac­ht van de Afrikaanse Unie in Somalië (Amisom) hebben tijdens een negen uur durend offensief in het land 52 leden van de islamitisc­he militie alShabaab gedood. CONGO/ONTHEEMDEN: De Kasaï, het gebied in het centrum van de Democratis­che Republiek Congo (DRC), telt meer dan een miljoen ontheemden. In het gebied staan veiligheid­stroepen en rebellen al acht maanden tegenover elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium