Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst uitprobere­n, dan kopen

- LAURA DE BACKER

Elektronic­aketen Mediamarkt lanceert woensdag in Wilrijk een winkelconc­ept waar beleving centraal staat.

“We willen iets toevoegen aan de huidige manier van winkelen”, zegt Sven Degezelle, CEO van Mediamarkt België. “Waarom zouden mensen nog naar Mediamarkt komen als alles online te vinden is? Daar brengen we veranderin­g in door voor meer plezier te zorgen tijdens het shoppen.”

Dat plezier brengt de winkelkete­n met twaalf nieuwe paviljoene­n die verspreid staan in de winkel. “Zo kunnen bezoekers onder andere een ‘showcookin­g’ volgen of hun kapsel onder handen laten nemen”, zegt Frederik De Vetter, verant- woordelijk­e van de vestiging in Wilrijk. “Op die manier leren klanten onze producten op een leuke manier kennen.”

Jaarlijks onderhoud

De elektronic­aketen biedt haar klanten ook extra diensten aan. Technieker­s komen thuis langs voor een wifi-check of het jaarlijkse onderhoud van de keukenrobo­t of het koffiezeta­pparaat. Bestelling­en kunnen binnen de dertig minuten worden afgehaald en in de ‘solutions corner’ worden apparaten hersteld. Ook start-ups krijgen een plekje in het nieuwe concept. “Belgische en buitenland­se startups zullen elkaar afwisselen”, zegt De Vetter. “Ze krijgen zo de kans om hun producten los te laten op een ruim publiek.”

Vanaf 3 mei kunnen klanten ook online winkelen in de virtual store van Mediamarkt. Er werden 250 panoramafo­to’s gemaakt in de winkel waardoor klanten zich via het internet kunnen navigeren doorheen de zaak. Die panoramafo­to’s zullen regelmatig worden geüpdatet om klanten thuis een winkelerva­ring te laten beleven.

Investeren in personeel

Met de komst van deze pilot store zet Mediamarkt in op extra opleidinge­n voor haar werknemers. “De paviljoene­n alleen volstaan niet om de winkelbele­ving positief te veranderen”, aldus Frederik De Vetter. “Het is voor ons ook een bewuste keuze om tegelijk meer te investeren in personeel en opleidinge­n.”

Het concept wordt voorlopig niet de standaard voor de andere vestiginge­n in België. “De pilot store is een testcase”, aldus Sven Degezelle. “Dit is niet de winkel van de toekomst, maar wel een test om na te gaan hoe die winkel er moet uitzien. We laten klanten kennismake­n met het concept en kijken wat aanslaat. De elementen die succesvol zijn nemen we mee naar de andere filialen. Alle winkels ondergaan tussentijd­se evaluaties. Zo wordt het bekende tapijt overal vervangen door een vinylvloer­bedekking en zorgen we voor een ‘cleanere’ uitstralin­g door meer met wit te werken in het interieur.”

Vanaf morgen, woensdag, is het grote publiek welkom in Wilrijk om kennis te maken met de nieuwe pilot store.

 ??  ?? Een bezoek aan de kapper, relaxen in de cinemahoek of een hoverboard testen: het kan in de Mediamarkt van Wilrijk.
FOTO WALTER SAENEN
Een bezoek aan de kapper, relaxen in de cinemahoek of een hoverboard testen: het kan in de Mediamarkt van Wilrijk. FOTO WALTER SAENEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium