Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef borstvoedi­ng achter de schermen”

-

Na jarenlang aandringen van Erik Van Looy hebben presentatr­ice Dina Tersago (38) en nieuwsanke­r Goedele Wachters (41) hun deelname toegezegd voor De

Slimste Mens ter Wereld. Spannend, vooral voor Dina Tersago: zij bevalt vlak voor de start van de opnames van haar tweede kind.

Erik Van Looy deed gisteravon­d handjeklap toen hij het nieuws in de talkshow Gert Late Night bekendmaak­te: twee vrouwen die hoog op zijn wenslijst voor De

Slimste Mens ter Wereld stonden, zijn voor hem door de knieën gegaan. Het gaat om Goedele Wachters van Het Journaal, het nieuwsanke­r van wie Van Looy vorig jaar nog zei dat hij haar al jaren probeerde te overtuigen. “Ik heb haar zelfs bloemen gestuurd!” De quizmaster kon ook Dina Tersago aan boord hijsen, jarenlang een boegbeeld van VTM, met programma’s als Boer Zkt Vrouw.

‘Ventenklap’

Dina Tersago geeft toe dat Erik Van Looy lang heeft aangedrong­en: “Al van bij de start van De Slimste

Mens, denk ik. Ik heb de boot altijd afgehouden. Deels uit schrik om af te gaan, deels omdat ik exclusief voor VTM werkte. Nu ben ik toch gezwicht. Vooral omdat ik een grote fan ben van het programma, ik heb nog geen enkel seizoen gemist. En ik ken veel mensen achter de schermen. Ik weet dat ze goeded voor mij zullen zorgen.”

Dat zal nodig zijn: Dina bevalt evalt in september van haar tweede de kind, de opnames van De Slimste te Mens starten in oktober. “Volgens ns Erik Van Looy was mijn zwanger-wangerscha­psverlof net een buitenkans enkans om mee te doen. Dan heb je toch meer tijd, sms’te hij me, of f is dat ‘ventenklap’? Ik heb hem ge-sms’t dat het ventenklap is (lacht). Zwangersch­apsverlof is geen en verlof, hè. Dat is nodig om op krachten te komen. Ik wil ookk weer borstvoedi­ng geven, dat iss best vermoeiend als je om de drie uur moet opstaan. Ik ga mijn baby gewoon meenemen, en, denk ik. Want ze nemen twee wee aflevering­en per avond op. p. Dan zullen ze toch evenn moeten stoppen om mij m’n ding te laten doen (lacht). Maar ik wil wel graag meedoen. Uiteindeli­jk kun je niet blijven weigeren.”

Eergevoel heeft Dina Tersago natuurlijk wel, zwanger of niet: “Ik wil niet afgaan. Ik ga er niet voor studeren, maar ik merk wel dat ik de krant nu al aandachtig­er lees en af en toe iets opzoek als ik iets op de radio hoor. Maar geen stress, dat heb ik me voorgenome­n. Ik ben zwanger, stress kan ik niet hebben!”

TOM DE LEUR

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Dina Tersago: “Ik ga er niet voor studeren, maar ik merk wel dat ik de krant nu al aandachtig­er lees.”
FOTO BELGAIMAGE Dina Tersago: “Ik ga er niet voor studeren, maar ik merk wel dat ik de krant nu al aandachtig­er lees.”
 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ?? Ook Goedele Wachters zegde toe na lang aandringen.
FOTO OLIVIER MATTHYS Ook Goedele Wachters zegde toe na lang aandringen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium