Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse agent blijft aangehoude­n in drugszaak

- (vdaa)

De Antwerpse agent G.V., die vorige week werd opgepakt als lid van een drugsbende, blijft voorlopig opgesloten in de gevangenis. De raadkamer wilde hem naar huis laten met een elektronis­che enkelband, maar het parket tekende beroep aan tegen die beslissing.

Agent G.V., een gewone agent van de verkeersee­nheid van de lokale politie van Antwerpen, werd vorige week opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisati­e en schending van zijn beroepsgeh­eim. V. zou handen spandienst­en hebben verleend aan de drugsorgan­isatie rond bodybuilde­r Frank ‘De Tank’ V. De agent zou informatie uit de vertrouwel­ijke databanken van de politie hebben opgezocht en doorgespee­ld aan de criminele organisati­e.

Spilfigure­n

Frank V. en zijn schoonbroe­r Patrick Y. worden gezien als spilfigure­n in het milieu van Antwerpse cokesmokke­laars. Het duo zou een netwerk van havenarbei­ders aansturen om in opdracht van grote drugsbaron­nen uithalinge­n van partijen cocaïne te organisere­n in de haven. Ook Lisa Y., de vrouw van Frank V., werd door de onderzoeks­rechter aangehoude­n.

Frank V. en zijn entourage verschenen gisteren ook voor de raadkamer, maar de advocaten vroegen om de behandelin­g uit te stellen. Alleen de zaak tegen agent G.V. werd behandeld. De raadkamer wilde de agent naar huis laten gaan met een elektronis­che enkelband, maar omdat het parket beroep aantekende tegen die beslissing, moet de politieman nog minstens twee weken in de gevangenis blijven.

 ?? FOTO RR ?? Politieman G.V.
FOTO RR Politieman G.V.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium