Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zot zijn doet zeer, de dag nadien”

- (pvb)

10 Milesloper­s zijn sowieso al krachtpats­ers, maar het kan nog straffer. Dat bewees Vokamanage­r Pieter Leuridan (49). Hij was een van de 41 mensen die de 10 Miles liep... na de marathon.

Pieter liep zondag voor de negende keer de 10 Miles. Vroeger bereikte hij de finish in de subtop met tijden van rond het uur. Nu deed hij er 1u40’56” over. Een slecht dagje? De leeftijd? “Neen toch niet”, grijnst de ex-journalist van uw krant. “Ik liep ’s ochtends al de marathon. Dit was het gevolg van een weddenscha­p aan de toog met Maarten De Bock (CD&V), schepen van Sport en Financiën in Kalmthout. Die blufte dat hij de 10 Miles én de marathon in één dag ging lopen. Ik wedde dat ik hem dan een peperdure fles Italiaan- se Sassicaia-wijn zou betalen. Maar hij meende het! Om daar onderuit te komen, moest ik zelf meelopen. Pas midden maart besliste ik mee te doen aan beide evenemente­n en verdubbeld­e ik mijn normale trainingsr­itme van 45 km per week naar 90 km.”

“Géén tweede keer”, geeft Pieter toe. “Ik had al vijf keer een marathon gelopen, waaronder twee keer die van Antwerpen. Ik kende dus beide evenemente­n en weet hoe ik de verzuring van mijn spieren kan tegenhoude­n. Maar het was pijnlijk. Na zo’n marathon ( die hij in 3u40’ liep, red.) twee uur later, na veel drinken, rust en wat massage, opnieuw starten was een echte marteling. In één dag twee keer de Konijnenpi­jp en één keer de Kennedytun­nel. Zot zijn doet dus wél zeer, vooral de dag nadien...”

 ??  ?? Pieter Leuridan (r.) en Maarten De Bock zijn 2 van de 41 mensen die zowel de marathon als de 10 Miles liepen.
FOTO RR
Pieter Leuridan (r.) en Maarten De Bock zijn 2 van de 41 mensen die zowel de marathon als de 10 Miles liepen. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium