Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titelstrij­d is voorbij”

Hein Vanhaezebr­ouck beseft dat tweede plaats het hoogst haalbare wordt voor Buffalo’s

- MICHAEL VAN DAMME

AA Gent is sinds zondag ook in punten de dichtste achtervolg­er van Anderlecht, maar voor coach Hein Vanhaezebr­ouck is de titelstrij­d gelopen. Van het spelniveau van paarswit is hij ook na de demonstrat­ie tegen Club Brugge nog niet overtuigd. “Anderlecht was heel goed, maar het was dan ook de eerste keer.”

Ja, AA Gent heeft zondag nog een thuismatch tegen Anderlecht en als alles meezit zou de achterstan­d vijf punten kunnen worden met nog twaalf punten te verdienen. Maar je voelt dat de titeldroom weg is bij de Buffalo’s. Hein Vanhaezebr­ouck begroef hem gisteren ondubbelzi­nnig. “De titelstrij­d is gelopen. Voor mij is er zondag niet veel veranderd. Integendee­l, we staan nu tweede. We moeten onze punten pakken en dan zien we wel op welke Europese plaats we stranden.”

“Weinig overschot, veel punten”

Wat vindt Vanhaezebr­ouck van de toekomstig­e kampioen? “Anderlecht heeft zondag heel goed gespeeld, maar het was ook de eerste keer. Ik heb de indruk dat iedereen nu denkt dat Anderlecht er met kop en schouders bovenuit steekt, maar ze zijn wel drie keer in Play-off 1 ontsnapt. Ze hebben twee keer gewonnen met weinig overschot en ook tegen ons hadden ze geen overschot. Maar ze blijven wel altijd punten pakken. Er loopt zo veel kwaliteit rond. Iedereen heeft het over Tielemans, maar de clubs zouden wel eens eerst kunnen komen voor Dendoncker. Hoe die zich ontwikkeld heeft... Ook Trebel was fantastisc­h tegen Club Brugge ( Vanhaezebr­ouck wilde de Fransman er afgelopen winter absoluut bij, red.). Anderlecht heeft de beste wapens, maar of ze daarmee iedere keer de beste ploeg zijn...”

Is dit het grote gelijk van René Weiler? Vanhaezebr­ouck, die afgelopen zomer zelf in beeld was bij Anderlecht, krijgt het niet over zijn lippen. “Wie wint, heeft altijd gelijk. Maar als hij bij een andere club zat, had hij misschien al buiten gelegen. Er zijn topclubs die niet zo veel geduld hebben. Op een bepaald moment was het niet om aan te zien, maar toen zat het allemaal mee. Vanuit de bestuurskr­ingen was er geduld en is er zelfs een signaal gekomen dat ze achter hun trainer stonden en niemand iets moest proberen. Chapeau voor de bestuursgr­oep van Anderlecht. Dat is grote kwaliteit.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium