Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik steek enorm veel op van Bram Verbist en Clepkens”

Doelman Quintijn Steelant staat in Koksijde voor het eerst dit seizoen aan de aftr ap

- HUGO FRET

Hij heeft er heel lang op moeten wachten, maar in Koksijde kreeg Quintijn Steelant eindelijk zijn kans in de basis van Beerschot Wilrijk. De doublure van Michael Clepkens had begin dit seizoen al eens mogen invallen, na een rode kaart van de eerste doelman. Maar zaterdag aan de kust was het dus echt aan Steelant.

“Bram Verbist heeft van Quintijn Steelant een volwassen keeper gemaakt”, aldus coach Marc Brys. “Het was tijd om hem eens aan het werk te zien, hij verdient het ook, na een seizoen hard werken op training. Het was geen moeilijke match, maar wat hij moest doen, deed hij prima. Zo was de opbouw en zijn coaching prima.”

Ook Steelant zelf was tevreden over zijn eerste basisplaat­s in de kleuren van paars-wit. “De coach had me vooraf verwittigd dat ik zou starten. Tijdens de dag voelde ik even zenuwen, maar vanaf de opwarming en tijdens de wedstrijd ging het vlot. Dat het juist in WestVlaand­eren moest gebeuren, is voor mij natuurlijk extra leuk. Uitgereken­d tegen Koksijde, de ploeg waartegen ik ook vorig seizoen debuteerde, maar toen wel in het doel van Deinze. Er was ook heel wat familie en vrienden aanwezig. Ik ben blij dat we de nul konden houden. Verdedigen­d speelden we een sterke wedstrijd. We hebben geen enkele kans weggegeven.”

Hoe is het seizoen voor jou ei genlijk verloren? Was het moeilijk om altijd op de bank te moeten plaatsneme­n?

Quintijn Steelant: “Iedereen wil natuurlijk spelen. Ik had dus gehoopt op meer, maar Mika Clepkens speelde een sterk seizoen. Er was geen enkele reden om hem in het doel te vervangen. Zo kon ik me vlug schikken in mijn rol als tweede doelman, zeker omdat ik veel heb opgestoken van keeperstra­iner Bram Verbist en van Mika. Er heerst ook een prima sfeer tussen Mika, Jordi Nolle en mezelf. Zo wenste hij me veel nog succes voor de match en gaf hij me nog enkele tips mee. Rustig blijven in alle omstandigh­eden en gewoon mijn ding doen zoals op training, luidde zijn goede raad.”

En wat voor de toekomst? Je hebt ook volgend jaar nog een

contract op het Kiel.

“Ik ben echt tevreden dat ik hier volgend seizoen kan blijven en verder kan doorgroeie­n. Als 16-jarige kreeg ik mijn eerste driejarig jeugdcontr­act op Club Brugge. Dat bracht me twee jaar bij de beloften en één seizoen bij de A-kern. Bij Beerschot Wilrijk tekende ik mijn eerste echt profcontra­ct. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van die keuze.”

 ?? FOTO SMB ?? Quintijn Steelant. In Koksijde kreeg de doelman van coach Marc Brys eindelijk eens zijn kans van bij de aftrap.
FOTO SMB Quintijn Steelant. In Koksijde kreeg de doelman van coach Marc Brys eindelijk eens zijn kans van bij de aftrap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium