Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gespeeld als kampioenen, maar we zijn er nog niet”

Gregory Carrez staat met ontketend Berchem op één z ege van titel

- KRISTOF SOMERS

Voor de tweede speeldag op rij denderde Berchem over de tegenstand heen. Duffel werd met 15 cijfers naar huis gespeeld. In de laatste rechte lijn naar de eindstrijd lijkt geelzwart in supervorm te verkeren. Zondag kon trainer De Roeck zich bovendien permittere­n om topschutte­r Jelle van Kruijssen op de bank te houden, terwijl Gregory Carrez nog eens een basisplaat­s kreeg.

“Ik moet toegeven dat het wennen was de voorbije weken”, zegt Carrez. “Er zat voor mij niets anders op dan mij te tonen via invalbeurt­en. In Duffel kreeg ik toch nog eens de voorkeur en dat deed me heel veel deugd.”

Carrez voelde zich duidelijk in zijn sas naast jongens als Absisan, Hairemans en Zorbo. Met een voet in drie van de vijf doelpunten mag de spits ook best tevreden zijn. “Duffel was niet bepaald zeker van zijn stuk bij de opbouw van achteruit”, aldus Carrez. “Wij gingen daarom vaak snel druk zetten. Bij de 0-5 recupereer­den we de bal vrij hoog op het veld. Ik riep Leo (Leandro

Zorbo, red.) dat ik op links kwam en kreeg een perfecte bal, waarna ik in de verste hoek kon binnentrap­pen. Een heerlijk gevoel was dat.”

Snel scoren

Als Berchem nog wat verder had doorgeduwd, waren acht doelpunten zoals tegen Zwarte Leeuw geen utopie. “Het ging bij momenten vanzelf. Ik denk dat we het onszelf vooral een stuk gemakkelij­ker maken door goed te beginnen aan de wedstrijd. We zetten consequent en hoog druk en dat brengt de tegenstand­er serieus in de problemen. Als we dan nog snel kunnen scoren, komen de kansen nadien ook veel vlotter.”

Door de late zege van Thes bij Londerzeel is Berchem echter nog geen kampioen. Al speelde geel-zwart in Duffel wel op al op kampioenen­niveau. Dat vindt ook Carrez. “Naar mijn gevoel hebben we zondag als kampioenen gespeeld. Maar dat wil nog niet zeggen dat we er nu al zijn. Er wacht ons nog één moeilijke derby tegen Cappellen. Zij zullen het ons niet cadeau geven. Maar met deze mentalitei­t moeten we hen wel aankunnen.”

Geen kliekjes meer

Had Carrez bij zijn komst naar Berchem twee seizoenen geleden durven te dromen dat hij nu voor de titel zou spelen? “Bij een traditieri­jke club als Berchem weet je in elk geval dat er naar promotie wordt gestreefd. Vorig seizoen was er al die ambitie om de eindronde te halen, maar daarvoor waren we misschien nog wat te groen. Nu zag het er na een slechte voorbereid­ing niet echt beter uit, maar we zijn pas nadien helemaal onder stoom geraakt. Het leuke is dat we écht één groep vormen, terwijl er vorig jaar misschien iets te veel kliekjes waren. Zelf ben ik onlangs verhuisd naar Hoboken. Ik werk al even in Antwerpen en dan is het aangenamer als je de verplaatsi­ngen naar de club kan beperken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Vreugde bij Gregory Carrez. Hij was in Duffel goed voor de 05. Volgend weekend moet voor Berchem de bekroning volgen in de derby tegen Cappellen.
FOTO TOM GOYVAERTS Vreugde bij Gregory Carrez. Hij was in Duffel goed voor de 05. Volgend weekend moet voor Berchem de bekroning volgen in de derby tegen Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium