Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles wat er nu nog bijkomt, is meegenomen”

Succes van Herakles en Xavier Reckinger blijft maar duren

-

Het sprookje van Herakles blijft maar duren. Voor de Pallieters lijkt het echt een seizoen te worden waarin alles lukt. Bij Daring zetten ze een 42achterst­and om in een 45zege.

Met nog zes minuten te gaan stond Herakles 4-2 achter. Maar toch zouden de Lierenaars nog met de zege aan de haal gaan. Toen het 4-4 werd, bracht Xavier Reckinger met een lange pass de bal tot bij Jake Smits, die de beslissend­e treffer tegen de netten joeg.

Door de zege staan de Lierenaars nu dicht bij de tweede plaats na de reguliere competitie. Een zege tegen Beerschot volgend weekend volstaat om die tweede plaats vast te houden.

Tijdens die laatste speeldag wordt dan ook beslist wie de tegenstand­er wordt van Herakles in de halve finale van de play-offs. Bij winst tegen Beerschot wordt het Racing of Watducks.

Ondanks al deze successen, wil boegbeeld Reckinger de voetjes nog op de grond houden. “Ons seizoen is al volkomen geslaagd. Alles wat er nu nog bijkomt, is meegenomen. Natuurlijk willen we in de play-offs landskampi­oen Dragons liever vermijden. Daarom mogen we onze focus in de laatste competitie­wedstrijd niet laten verslappen.”

Bij Dragons was de focus in de uitwedstri­jd bij Wellington ver te zoeken. Spits Jeffrey Thys bracht de Brasschate­naren wel op een 0-2 voorsprong, maar die werd nog uit handen gegeven. Pijnlijk puntenverl­ies dus voor de landskampi­oen op het veld van de hekkenslui­ter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium