Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goed concert, vervelende security

-

De Amerikaans­e zanger en songschrij­ver Bob Dylan (75) heeft maandag in de Antwerpse Lotto Arena een heel goed concert gespeeld. Dat werd helaas wat overschadu­wd door een overdaad aan regeltjes en security.

Dylan presenteer­de in Antwerpen een mooie dwarsdoors­nede van zijn meer dan vijftigjar­ige carrière. Zijn vijfkoppig­e band speelde afwisselen­d rock, blues en jazz en deed dat telkens superstrak en met een glashelder­e klank. Zo kreeg de klassieker Tangled

up in Blue een prachtig gitaararra­ngement mee en swingde High

way 61 revisited, waarin hij de draak stak met Abraham en God, een lekker eind weg. Hij uitte zijn liefdesver­driet in Love sick en co- verde ook andermans songs, zoals Melancholy Mood van Frank Sinatra.

Het concert werd wat gestoord door het strenge verbod op foto’s. Om dat principe ook in het tijdperk van Koning Smartphone vol te houden, is veel security nodig. Omdat bijna iedereen die de lichtjes van zijn smartphone liet aangaan daarop werd aangesprok­en, zorgde de strenge bewaking soms voor een ongemakkel­ijk gevoel.

Dylan had nochtans geen reden om verlegen te zijn. Hij ziet er op zijn 75ste nog steeds goed uit, en zijn gebrek aan zangtalent wordt ruimschoot­s goedgemaak­t door de doorleefdh­eid en de passie in zijn stem.

(cwil)

 ??  ?? Enkele fans riskeerden het toch om Dylan te vereeuwige­n met hun smartphone, ondanks een strikt fotoverbod.
FOTO BELGA
Enkele fans riskeerden het toch om Dylan te vereeuwige­n met hun smartphone, ondanks een strikt fotoverbod. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium