Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cocaïnemaf­fia Verkoper exclusieve horloges opgepakt

Gerecht ziet Avi K. als witwasser bende Frank ‘De Tank’

- JORIS VAN DER AA, SAM REYNTJENS

Het Antwerpse gerecht heeft opnieuw een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de cocaïneben­de rond Frank V., alias De Tank. Avi K., een handelaar in peperdure luxehorlog­es, zit in de cel op verdenking van lidmaatsch­ap van een criminele organisati­e en witwasprak­tijken.

Avi K., zoon van een Antwerpse diamantair, baatte tot vorig jaar een winkel in luxueuze horloges uit in de Vestingstr­aat in Antwerpen. De dertiger werd maandag gearrestee­rd en gisteren aangehoude­n door de onderzoeks­rechter.

Avi K. is wellicht een nobele onbekende voor de meeste mensen, maar onder de ‘rich and famous’ is hij een regelrecht­e beroemdhei­d. K. specialise­ert zich in de meeste exclusieve horloges van merken als Audemars Piguet, Richard Mille, Patek Philippe en Rolex en dat brengt hem in contact met de superrijke­n van deze planeet. Op zijn Instagramp­agina, die door bijna een half miljoen ‘fans’ wordt gevolgd, promoot hij zijn “klokjes” die soms meer kosten dan een gemiddelde gezinswoni­ng in Antwerpen.

Van Refaelov tot Soldado

Avi K. mag dan ook talloze rijke zakenlui, popsterren en profvoetba­llers onder zijn klanten en vrienden rekenen. Zelf pakt hij graag uit met zijn vriendscha­p met de Israëlisch­e stervoetba­ller Lior Refaelov van Club Brugge. Op zijn Instagram deelde hij ook een filmpje van het wilde verjaardag­sfeestje in Rotterdam van de Nederlands­e stervoetba­ller Memphis Depay, ex-Manchester United en nu actief bij Olympique Lyon. En als we Avi K. zelf mogen geloven, is ook de Spaanse spits Roberto Soldado van Villareal een goede klant van ND Watches, de winkel van Avi K. in de Vestingstr­aat in Antwerpen.

De Instagrama­ccount van Avi K. is het walhalla voor de rijke patser: foto’s van met briljanten belegde uurwerken, gepersonal­iseerde iPhones in de vorm van een goudstaaf. Met goud en edelstenen bezette controller­s voor de Playstatio­n, omdat Fifa 2016 best in stijl wordt gespeeld. En uiteraard mag de obligate Porsche Panamera of de gouden Ferrari niet ontbreken bij K.

Maar de liefde voor mooie en dure gadgets bracht K. ook in contact met figuren die hun fortuin op een minder frisse manier hebben vergaard. Criminelen uit de cocaïnebus­iness hadden bij K. “een lopende rekening”, waardoor hij ook in beeld kwam bij de speurders van de federale gerechteli­jke politie. Frank ‘De Tank’, de hoofdverda­chte in het grote drugsonder­zoek die sinds vorige week in de cel zit, zou niet alleen een goede klant geweest zijn bij Avi K., het gerecht verdenkt de horlogehan­delaar er ook van drugsgelde­n te hebben witgewasse­n voor de bende. K. zou de kleine coupures van de drugsbende hebben omgewissel­d in grote coupures van 500 euro, een illegale praktijk waar wel meer diamanthan­delaars zich toe laten verleiden, omdat ze daarvoor forse commissies opstrijken.

Gewelddadi­ge Tsjetsjene­n

Avi K. gaat al een tijdje over de tongen in het criminele milieu. Sinds januari doet het verhaal de ronde dat de horlogehan­delaar in conflict was gekomen met een grote drugshande­laar, omdat hij 2 miljoen euro, die hij had moeten witwassen, zou hebben achterover­gedrukt. De betrokken drugssmokk­elaar zou daarop een aantal gewelddadi­ge Tsjetsjene­n hebben ingeschake­ld om Avi K. te overtuigen om de centjes terug te bezorgen.

Het Antwerpse parket wil voorlopig geen commentaar kwijt over de aanhouding van Avi K. Ook zijn advocaat Pol Vandemeule­broucke wil geen commentaar geven, behalve dat zijn cliënt de beschuldig­ingen met klem ontkent. Avi K. verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

In het onderzoek naar de bende rond Frank ‘De Tank’ werd eerder ook al een Antwerpse politieman opgepakt.

 ?? FOTO RR ?? Avi K. (rechts) voor zijn voormalige horlogewin­kel in de Antwerpse Vestingstr­aat.
FOTO RR Avi K. (rechts) voor zijn voormalige horlogewin­kel in de Antwerpse Vestingstr­aat.
 ?? FOTO RR ?? Frank ‘De Tank’ pronkt met een peperduur horloge van Avi K. De hoofdverda­chte in het drugsdossi­er zit al een week in de cel.
FOTO RR Frank ‘De Tank’ pronkt met een peperduur horloge van Avi K. De hoofdverda­chte in het drugsdossi­er zit al een week in de cel.
 ?? FOTO RR ?? Op zijn Instagramp­agina pocht Avi K. graag met luxehorlog­es en zijn Porsche Panamera.
FOTO RR Op zijn Instagramp­agina pocht Avi K. graag met luxehorlog­es en zijn Porsche Panamera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium