Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kevin Smets (37) uit Sint-Mariaburg Fietsenmak­er én barman aan huis

- (rvre)

Kevin Smets uit SintMariab­urg (Antwerpen) kreeg gisteren als vijfhonder­dste ondernemer van Start! een haalbaarhe­idsadvies. Hij begint binnenkort met een fietsenher­steldienst. Hij komt aan huis en schenkt indien gewenst ook een streekbier­tje in.

Kevin brengt momenteel alles in orde om zijn eigen ondernemin­g te beginnen. Hij zal vooral fietsherst­ellingen uitvoeren bij mensen thuis en bij organisati­es in het noorden van Antwerpen. Om het nuttige aan het aangename te koppelen, maakt hij een bijzondere combinatie. Terwijl hij de fiets herstelt, kunnen klanten een biertje degusteren van Gistgeest, een bier van een lokale Antwerpse brouwer. “Het idee is geïnspiree­rd op de fietsbar, een concept waarbij mensen hun fiets laten herstellen en op die locatie ook iets kun- nen drinken. Voor mij is het belangrijk om het gezinsleve­n te kunnen combineren met het ondernemen. Door mobiel te werken en bij mensen thuis te gaan, kan ik de afspraken zelf plannen. De combinatie met het bier is een interessan­te manier om ook nog een andere startende ondernemer kansen te geven en samen te werken. Het sociale aspect hoort ook bij de beleving van de fietsherst­elling. Daar kan een biertje toe bijdragen.”

Na een carrière van vijftien jaar als cameraman was Kevin op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik wilde opnieuw van een hobby een beroep maken. Door de juiste begeleidin­g ben ik nu bijna op dat punt.” Over een naam voor zijn zaak denkt Kevin nog na.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Fietsenmak­er Kevin Smets toont de streekbier­en van Gistgeest.
FOTO JORIS HERREGODS Fietsenmak­er Kevin Smets toont de streekbier­en van Gistgeest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium