Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al 500 start-ups dankzij Startersla­bo

Reeks workshops helpt deelnemers die dromen van eigen zaak om plannen te realiseren

- REBECCA VAN REMOORTERE

Wie droomt van een eigen zaak, maar nog een duwtje in de rug nodig heeft, kan bij Start! terecht. Dat is een initiatief van Startersla­bo, gesteund door de Vlaamse overheid. Via interactie­ve workshops leren deelnemers een businesspl­an opbouwen en krijgen ze advies over de haalbaarhe­id van hun ideeën. In designcent­rum De Winkelhaak in AntwerpenN­oord werd gisteren de vijfhonder­dste starter in de bloemetjes gezet.

Start! helpt mensen met een ondernemer­sdroom op weg naar een eigen bedrijf. “In februari 2015 werd het traject opgericht en ondertusse­n hebben al vijfhonder­d geïnteress­eerden onze begeleidin­g gekregen”, zegt Start!-coördinato­r Liesbeth Marckx. “Iedereen zonder hoofd- beroep en met een idee voor een ondernemin­g kan deelnemen. Het traject doorlopen kost 150 euro en duurt zeven weken. Doorheen die weken worden workshops en infosessie­s georganise­erd die versscheid­ene aspecten van het ondernemen belichten. Zo leren de deelnemers bijvoorbee­ld een businesspl­an opstellen. Vervolgens leren ze ook hoe ze erover communicer­en en worden hun plannen onderworpe­n aan een marktonder­zoek.”

Na het traject wordt een positief of negatief haalbaarhe­idsadvies toegekend. “In 58% van de gevallen hebben we een positief advies gegeven”, zegt Marckx. Dat haalbaarhe­idsadvies is echter niet bindend. “Voor wie een negatief advies krijgt, is het soms even slikken. Maar die reality check geeft de deelnemers wel inzichten om zelf verder aan de slag te gaan en aanpassing­en door te voeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium