Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Europees adviseur tot voltijds theesommel­ier

- (rvre)

Na een positief advies van Start! vorig jaar, richtte Martine Puylaert (52) uit Hove haar Tea Social Club op. Ze heeft zo van thee verkopen in alle maten en vormen haar hoofdberoe­p kunnen maken.

‘Koffie is vertrekken, thee is thuiskomen.’ Onder dat motto leidt theesommel­ier Martine Puylaert al een jaar lang haar succesvoll­e theezaak. “Mijn vader reisde vroeger heel vaak. Hij bracht bij thuiskomst altijd thee mee van het land dat bij bezocht had. Ik heb dus al van kinds af aan een voorliefde voor thee. Het heeft altijd in mijn hoofd gespeeld om met die passie iets te doen. Ik was jarenlang adviseur Europese zaken voordat ik deze carrièrewe­nding nam.”

Martine volgde begeleidin­g bij Start! en leerde zo een businesspl­an op te stellen. “Samen met de adviseurs heb ik een haalbaar plan opgemaakt en lukt het me om dit als hoofdberoe­p te doen. Met mijn zaak wil ik thee opnieuw op de kaart zetten. Tijdens work- shops laat ik zien hoe creatief je kunt zijn met de drank. Zo heb ik bijvoorbee­ld al eens thee met bubbels geschonken op een AA-bijeenkoms­t als aperitief en maak ik ook sorbet met theesmaak. Thee is voor mij vooral een middel om samen te komen en bij te praten. Met het gezin hielden we vroeger ook steevast om in de namiddag een thee-uurtje. Dat gevoel breng ik nu dagelijks over naar andere mensen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Martine Puylaert (rechts).
FOTO JORIS HERREGODS Martine Puylaert (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium