Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wintervuur strijkt neer in Spoor Oost

- (evw)

Het tweejaarli­jks winterfest­ival Wintervuur zal komende winter plaatsvind­en in Borgerhout. “We zijn erg blij dit grote evenement te mogen ontvangen”, zegt districtsv­oorzitster Stephanie Van Houtven (sp.a).

Het is misschien nog wat vroeg om alweer te denken aan winterse gezellighe­id, toch verwarmt het Borgerhout­se district zich nu al aan de gedachte dat het Wintervuur tijdens de eindejaars­dagen mag ontvangen. Het festival, dat nationaal en internatio­naal circus, theater en muziek presenteer­t in een setting die telkens weer tot de verbeeldin­g spreekt, zal doorgaan van 28 december tot en met 6 januari.

Nomadisch

“Het werd hoog tijd dat Borgerhout aan de beurt kwam”, zegt artistiek coördinato­r Dré Demet. “Elke editie zoeken we een nieuwe locatie uit. We vinden het fijn om nomadisch te zijn en de sfeer aan te passen aan de plek waar we te gast zijn.”

Deze winter is dat Spoor Oost. “De locatie leent zich heel erg tot een evenement als het onze. Onbestemd gebied zoals dit schrikt ons niet af, integendee­l. Het triggert ons. Bovendien is Spoor Oost zowel voor mensen binnen als ver buiten de stad erg makkelijk te bereiken. En dat is een groot voordeel.”

Op dit ogenblik is Wintervuur volop bezig om haar programma samen te stellen. “Maar daar willen we nog niets over kwijt, al zul- len we wel op het gekende stramien verder werken. Nu zijn we nog volop de verschille­nde samenwerki­ngsmogelij­kheden aan het bekijken. Het rijke culturele en sociale leven dat Borgerhout kent, is in dat opzicht zeker een meerwaarde. Er zijn heel wat organisati­es waarmee we in zee kunnen gaan.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De vorige editie van Wintervuur vond plaats in Wilrijk. Nu is Borgerhout aan de beurt.
FOTO JAN VAN DER PERRE De vorige editie van Wintervuur vond plaats in Wilrijk. Nu is Borgerhout aan de beurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium