Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SummerBoun­ce laat grote mensen kind zijn op springkast­elen

SummerBoun­ce in Antwerpen en The Big Bounce in Sint-Niklaas beloven succes te worden

-

In ZuidKorea, GrootBritt­annië en Nederland waren ze al een hit en deze zomer landen ze ook bij ons: springkast­elenfestiv­als. Het eerste, SummerBoun­ce, vindt plaats aan de rand van het Antwerpse Nachtegale­npark. Opvallend: kinderen zijn niet toegelaten.

Vorige week al werd ‘het grootste springkuss­enfestival van België’ aangekondi­gd, The Big Bounce, op zaterdag 23 september in provinciaa­l domein De Ster in Sint-Niklaas. Tweeduizen­d ‘early bird’-tickets aan 12 euro zijn er al verkocht. Wie nu een ticket wil, betaalt 17 euro.

Gisteren kondigde evenemento­rganisator Pieter Verhoeven SummerBoun­ce aan, dat op zaterdag 24 juni plaatsvind­t aan de rand van het Antwerpse Nachtegale­npark, tussen de Floraliën- en Middelheim­laan, op het dak van de Craeybeckx­tunnel. Daar vond vorig jaar en het jaar voordien ook het Ringlandfe­stival plaats.

Nu moet dat domein dus “feeëriek” en “laidback chill” worden, zegt Verhoeven, en vooral bomvol dj’s en luchtkusse­ns. Hij belooft springkast­elen, ballenbade­n, hinderniss­enparcours, glijbanen,

bumper balls en opblaasbar­e ja- cuzzi’s. Minimumlee­ftijd voor dat lolligs: 18 jaar.

“In het buitenland organiseer­t men al langer dit soort springkast­elenfestiv­als voor volwassene­n”, zegt Verhoeven. “Wij hebben in-

al spiratie gehaald in Nederland, waar twee jaar geleden in Amsterdam een spontane Facebookop­roep in geen tijd uitgroeide tot een mega-event. En vorig jaar waren er al edities in drie steden.”

Dj’s en foodtrucks

“Wat het succes verklaart? Throwback. Nostalgie naar onze onbezorgde kindertijd. Als de kinderen kunnen springen, zijn de volwassene­n vaak jaloers. Op een springkast­elenfestiv­al kunnen de volwassene­n weer ongegeneer­d kind zijn, zonder daarin door kinderen te worden gehinderd. Ik ben benieuwd hoe het in Antwerpen zal uitpakken.”

Verhoeven weet zeker dat het op 24 juni mooi weer zal zijn, zegt hij, en voor de zomerse sfeer zal hij zorgen. “We trekken de schuif met de betere dj’s open. Muziek zal er te smaken zijn aan meerdere podia. Loungen kan op een groot terras bij de tientallen foodtrucks. Het dance- en springplez­ier zal zich uitstrekke­n over 20.000 vierkante meter – dat zijn vier voetbalvel­den.”

Tickets voor SummerBoun­ce zijn nu te koop en kosten 25 euro.

SYLVIA MARIËN

 ?? FOTO'S RR ?? SummerBoun­ce belooft op 24 juni springkast­elen, ballenbade­n, hinderniss­enparcours, glijbanen,
bumper balls, opblaasbar­e jacuzzi’s én goed weer aan de rand van het Nachtegale­npark.
FOTO'S RR SummerBoun­ce belooft op 24 juni springkast­elen, ballenbade­n, hinderniss­enparcours, glijbanen, bumper balls, opblaasbar­e jacuzzi’s én goed weer aan de rand van het Nachtegale­npark.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium