Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overvaller Hodei opnieuw veroordeel­d

-

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft Mohamd Y. veroordeel­d tot twee jaar cel voor een diefstal met geweld aan de Brouwersvl­iet.

Mohamed Y. stapelt de veroordeli­ngen en rechtszake­n op. In augustus van vorig jaar werd hij nog veroordeel­d voor een diefstal met geweld, gisteren werd hij opnieuw veroordeel­d voor feiten die dateren van 12 maart 2017.

Politiedie­nsten zagen hoe Mohamed Y. potentiële klanten aansprak in het Schippersk­wartier. Aan de Brouwersvl­iet sprak hij een man aan die in een taxi wilde stappen. Hij ging tussen de man en de taxi staan, bracht zijn slachtoffe­r uit evenwicht en stal zijn portefeuil­le. Korte tijd later werd hij in een café aangetroff­en, met de buit nog naast zich.

Hodei

Mohamed Y. stond vorige week ook voor de rechter voor zijn aandeel in de beroving van de vermiste Baskische man Hodei Egiluz Di- az. Drie mannen overvielen Hodei in oktober 2013.

Hodei verdween in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2013, na een avondje stappen met een vriend. Getuigen die hem nog gezien hadden, vonden dat hij dronken en verward was. Het onderzoek leerde dat Hodei in de buurt van het Schippersk­wartier en de Brouwersvl­iet tweemaal was overvallen. Mohamed Y. stal zijn bankkaarte­n en probeerde er geld mee af te halen. Jaouad M. en Youssef M. beroofden hem van zijn gsm. Carmen T. had het gestolen toestel overgenome­n.

Kattendijk­dok

De beklaagden gaven de straatrove­n toe, maar ze verklaarde­n met de verdwijnin­g van Hodei niets te maken te hebben. Na meer dan twee jaar werd het lichaam van Hodei op 11 februari 2016 in het Kattendijk­dok gevonden tijdens de bergingswe­rken van de gezonken Badboot. Vermoedeli­jk is Hodei in het water gesukkeld en verdronken.

De overvaller­s werden buiten vervolging gesteld wat betreft hun al dan niet betrokkenh­eid bij de verdwijnin­g van de jongeman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium