Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit hadden we echt nodig”

Efficiënt Lierse smeert revelatie Union eerste nederlaag aan

- KURT GULDENTOPS

Na drie opeenvolge­nde nederlagen knoopte Lierse gisteren terug met winst aan. De Pallieters gingen met fraaie 13cijfers winnen op bezoek bij revelatie Union, dat zijn eerste verlies slikte. Frans, Benson en Elgabas maakten de goals.

Na een veelbelove­nde start tegen Standard (1-0) ging Lierse de voorbije drie matchen telkens de mist in en dus was het nog voor halfweg uit de race voor de eerste plaats in zijn poule geknikkerd. Niemand die daar echt wakker van lag op het Lisp en bovendien gaf het coach Fred Vanderbies­t de gelegenhei­d om vrank en vrij te roteren. Zo stond onder anderen Nathan Goris een eerste keer tussen de palen dit seizoen en kroop Dodo Elgabas bij afwezighei­d van het geblesseer­de duo De Belder - Joachim in de rol van diepe spits. Was het Koning Boudewijns­tadion twee weken geleden nog gevuld met meer dan tienduizen­d fans ter gelegenhei­d van de thuismatch tegen Standard, dan vertoonden de tribunes gisteren een bijzonder trieste aanblik. Ook het vak van de bezoekende fans, dat met amper 41 Lierenaars werd gevuld. Zij zagen Union fel uit de startblokk­en schieten, maar Lierse al even snel het commando overnemen. Bij de eerste kans was het bovendien meteen raak, toen Frans een hoekschop van Kasmi in doel knikte. “Een goal die ons deugd deed”, beaamde Dodo Elgabas. “Na drie verliespar­tijen lagen we er toch wel op gebrand om opnieuw met iets positief aan te knopen. De voorbije matchen waren niet slecht, maar we werden vaak te karig beloond. Dat was jammer. We wilden absoluut vermijden om in een negatieve spiraal te geraken.”

Zonder al te veel problemen wist Lierse zijn krappe bonus tot aan de rust vast te houden. Na de pauze kregen de Pallieters het even wat moeilijker, maar verschafte Manuel Benson zijn team zuurstof met een knappe persoonlij­ke actie en dito schot. Uiteindeli­jk was het Dodo Elgabas die de laatste twijfels wegnam met de 0-3. “Een doelpunt dat me goed doet”, geeft hij toe. “De voorbije maanden waren niet altijd even gemakkelij­k. Ik erken dat ik er meer van had verwacht en te weinig aan spelen ben toegekomen. Ik kan het Eric Van Meir niet kwalijk nemen, want de ploeg draaide goed en er was weinig reden om aan het elftal te sleutelen. Ik probeerde me in leven te houden met geslaagde invalbeurt­en. Dat lukte regelmatig, maar ik wil meer. De komst van Fred Vanderbies­t heeft er voor gezorgd dat we met z’n allen vanaf nul moeten beginnen en dat opent perspectie­ven voor mij.”

Benson onhoudbaar

De coach zelf was best tevreden met de prestatie van zijn ploeg, die de negatieve spiraal van de jongste weken een halt had toegeroepe­n. “Dat was nodig”, beaamde Vanderbies­t. “Zeker na het verlies tegen Waasland-Beveren oogde het allemaal wat minder positief. Maar deze keer heeft de groep de taken perfect uitgevoerd en vooral ook volgehoude­n. Dan zie je dat er toch nog een kloof gaapt tussen de teams uit 1A en 1B. Niettemin doet deze zege deugd. Het objectief is dat er de komende weken zo nog een paar volgen. Kunnen we Play-off 2 afsluiten met pakweg twaalf punten, dan is het een mooi verhaal geworden en heeft het ons ook wat extra informatie opgeleverd.” Wel zag Lierse Manuel Benson zijn marktwaard­e verder opkrikken met een erg mooie goal. De kans dat de dribbelkon­t op het Lisp blijft, wordt quasi nihil. Zo lijkt Benson een contractve­rlenging bij de Pallieters naast zich neer te leggen en vol op een transfer richting 1A te mikken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium