Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Standard kan niet meer dieper zakken

-

Telkens wanneer je denkt dat het niet meer slechter kan, zakt Standard toch weer dieper weg. WaaslandBe­veren smeerde de Rouches een 02nederlaa­g aan.

Er was een tijd dat Standard in eigen huis Waasland-Beveren van de mat veegde. Nog niet eens zo heel lang geleden gebeurde dat. 23 oktober 2016, Standard - Waasland-Beveren: 5-0. Hoe anders is het zes maanden later. In het bijzonder lege Sclessin - amper 5.490 toeschouwe­rs - begonnen de Rouches nog met de beste bedoelin- gen, met kansjes voor Laifis en Belfodil, maar net voor het halfuur was de weg naar een nieuwe nederlaag alweer ingezet. Laifis miste zijn interventi­e en ging aan Cerigioni hangen. Penalty en rood voor de Cyprioot.

Wandeltemp­o

Gelukkig voor Standard stopte Gillet de strafschop van Michel. Met tien man lieten de Luikenaars zich een uur lang door de bezoekers op wandeltemp­o wegtikken. Vlak na de rust kwam Standard nog goed weg toen Gano op Gillet schoot, maar en- kele minuten later was het toch raak voor de Waaslander­s. Boljevic werd geen strobreed in de weg gelegd en dropte de bal op het hoofd van de vrijstaand­e Moren: 0-1.

De plaat van de voorbije maanden ging dus weer op repeat. Standard moest, maar kon niet. Pijnlijk geïllustre­erd door Jérome Deom. Toen de jongeling bij een veelbelove­nde aanval vanaf de achterlijn kon voorzetten, tikte hij met zijn steunbeen de bal weg voor hij wilde trappen. Een doeltrap was het trieste gevolg. Sclessin sloeg een collectiev­e zucht. Dezelfde zucht hoorde je toen Christian Luyindama - al de 43e (!) speler die Standard dit seizoen tussen de lijnen bracht - weer eens een simpele controle miste. Toen de barslechte Goreux zijn tweede gele kaart kreeg voor een trekfout, was het helemaal over en uit. Gano dikte nog knap aan tot 0-2.

Al negen matchen zonder zege

De cijfers worden voor Standard alsmaar dramatisch­er. 2 op 15 in Play-off 2 en voor de negende match op rij geen zege. De laatste thuiszege dateert al van 11 december 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium