Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Volledig afhankelij­k van de s tad”

- MARCEL BERNAERTS

Het water staat Topvolley Callant Antwerpen tot aan de lippen, dat beseft Bernhard Samyn maar al te goed. Toch hoopt de voorzitter dat de Antwerpse topploeg het nog zal redden. Maar het is bang afwachten.

Opmerkelij­k was de deugddoend­e steun die Antwerpen gisteren voor de wedstrijd kreeg van de Roeselare-supporters. Zij hadden een spandoek bij met daarop een niet mis te begrijpen boodschap voor de burgemeest­er: “Bart De Wever, laat uw vol

leybalteam niet in de steek”, stond er in grote letters. Het zorgde zowaar voor een glimlach op het gezicht van de voorzitter.

“We zijn inderdaad volledig afhankelij­k van de stad. Als die ons steun geeft, staan er privé mensen klaar om dat ook te doen.”

Samyn reageerde ook op berichtgev­ing van ATV in verband met de niet betaalde RSZschuld. “Het klopt inderdaad dat we die 25.000 euro niet betaald hebben. Maar deze middag werd me bevestigd dat we nog een aantal weken uitstel krijgen om die schuld te betalen. Verder beloofde men bij de stad Antwer- pen dat ons dossier, waarin bepaald wordt op welke subsidies en steun we nog kunnen rekenen, binnenkort behandeld zal worden. Het wordt dus bang afwachten hoe snel dat gebeurt, en over welke sommen we nog zullen kunnen beschikken.”

“We hebben ons de voorbije jaren voor het grootste deel aan de saneringsp­lannen weten te hou- den, wat door de verantwoor­delijken voor dit dossier beaamd zal worden. Maar de inkomsten waren jammer genoeg niet wat we er vooraf van verwacht hadden. Dat is spijtig, zeker omdat we naast het saneren ook wat het sportieve betreft de geldkraan hebben dichtgedra­aid. We draaiden dit seizoen met een budget dat minder dan de helft bedroeg van dat van twee seizoenen geleden. We hebben dus echt wel ingegrepen. Maar zolang er leven is, is er hoop.”

Iets wat de supporters op het einde van de nochtans verloren wedstrijd tegen Roeselare ook duidelijk maakten met een minutenlan­g applaus voor spelers en sportieve staf.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium