Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Helpt Kangoeroes Giants?

Port of Antwerp Giants trekt vandaag op de 32e speeldag naar Charleroi, Kangoeroes Willebroek naar Brussels. Als de havenploeg en de Rupelploeg winnen, doen beide clubs een gouden zaak voor respectiev­elijk de tweede en vierde plaats.

- PATRICK CEULEMANS

Het is uitkijken of Kangoeroes Willebroek een assist geeft aan Port of Antwerp Giants. Bij een zege van de Rupelploeg in Brussels in combinatie met winst van de Giants in Charleroi telt de selectie van coach Roel Moors drie gewonnen wedstrijde­n meer dan de club uit Brussel. Kangoeroes Willebroek zou tevens een schitteren­de zaak doen, zeker als het eveneens vierde geklasseer­de Okapi Aalstar bij Limburg United onderuit gaat.

Maar komt het wel zover? Port of Antwerp Giants won dit seizoen wel driemaal van Charleroi, maar een uitwedstri­jd in de Spiroudôme blijft een moeilijke opdracht. De Giants tankten met een recente 2 op 2 tegen Leuven Bears en Luik vertrouwen, en Charleroi gaat nog gebukt onder blessurele­ed. Ioan Iarochevit­ch, Jevohn Shepherd en Maxime Gaudoux liggen nog steeds in de lappenmand. Het moment voor Giants om voor de tweede keer dit seizoen iets te rapen in de Spiroudôme. Uitkijken is het ook naar Dorian Marchant. De transfer is nog niet officieel maar de Antwerpse forward, aan zijn laatste maanden bezig in het shirt van de Giants, speelt volgend seizoen in Charleroi en is er de vervanger van Loïc Schwartz, die naar Oostende verhuist. Bij de Giants is naast Yoeri Schoepen (voet) Ordane Kanda (rug) out.

Kangoeroes Willebroek staat bij Brussels voor een lastige klus. De Brusselse ploeg van Sinjoor Domien Loubry verloor deze campagne in eigen huis alleen nog maar van Oostende. De laatste drie opdrachten ging Brussels wel de mist in, zodat het voor de tweede plaats een slechte zaak deed. Brussels telt zelfs nog maar één zege meer dan het duo Kangoeroes Willebroek en Okapi Aalstar. Als de Rupelploeg stunt, komt ze naast de club uit de hoofdstad op de derde stek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium