Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst slag met honkb alknuppel en dan nog k opstoot”

-

Yoann Offredo reageert geschokt nadat hij maandag het slachtoffe­r is geworden van zinloos geweld. De Franse renner van WantyGroup­e Gobert had die dag op Facebook laten weten dat hij aangevalle­n was op training, gisteren gaf zijn team meer uitleg. Offredo heeft een klacht ingediend bij de politie.

“Ik was met twee collega’s in de Chevreuse-vallei aan het trainen toen een wagen rakelings naast ons voorbijraa­sde”, klinkt het. “Plots remde de bestuurder met de bedoeling om ons te doen vallen. Ik wilde verhaal gaan halen bij de bestuurder, maar die was klaar om met een mes uit de auto te stappen. In een reflex heb ik de deur geblokkeer­d. Toen stapte de passagier uit en nam een honkbalknu­ppel uit de koffer. Daarmee sloeg hij me en nadien gaf hij me nog een kopstoot”, aldus Offredo.

“De politie is dan tussenbeid­e gekomen. Een dossier werd geopend en een klacht is ingediend. Ik heb pijn aan mijn neus en aan een rib en ik heb verschille­nde kneuzingen opgelopen. Ik moet nog naar het ziekenhuis om de schade te laten vaststelle­n. Ik ben vooral geschokt. Ik fiets nu al vijftien jaar en zoiets heb ik nooit meegemaakt. Verbale agressie komt vaak voor, maar bij de meesten stopt het daar”, aldus Offredo, die in principe de competitie zoals gepland kan hervatten in de Vierdaagse van Duinkerke (9-14 mei).(

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium