Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daar is Maria: joepie/zucht!

En daar is Maria Sharapova (30) weer, want sinds middernach­t is haar dopingscho­rsing afgelopen. Tot ongenoegen van Roberta Vinci, vandaag in Stuttgart haar eerste tegenstand­er in vijftien maanden, net als heel wat collegaten­nissters. Ze vinden het niet k

- HANS JACOBS

Maria Shar apova lag ook in on verdachte tijden niet g oed bij haar c ollegaprof­tennisster­s: eg oïstisch, arr ogant zijn w oorden die in de kleedk amers g eregeld cir culeren. Die perceptie is er niet op g ebeterd nadat verscheide­ne organisato­ren met wildcards hebben s taan zwaaien om Sharapova na haar s chorsing aan t e trekken. Met Serena Williams (momenteel zwanger en dit jaar niet meer in actie ) is Shar apova dé super ster/vedette van het vr ouwentenni­s. Roberta Vinci (WTA 36) mag het v anavond t egen haar opnemen. “Ik w eet dat Shar apova belangrijk is v oor de WT A en v oor het tennis. Maar ik vind niet dat ze zomaar w eer t oegelaten moet w orden op tornooien.”

Sharapova hee ft al wildc ards v oor Stuttgart, Madrid en Rome. In de week van 15 mei w ordt be slist of z e een wildcard krijgt voor Roland Garros. Op basis van haar ranking maakt ze geen kans v oor het hoo fdtornooi – omdat ze er meer dan een jaar uit w as, heeft ze g een r anking meer . Z elfs al wint Sharapova Stuttg art, dan hee ft z e nooit genoeg punten. Het kwalificat­ietornooi halen k an wel nog, maar dan moet ze de finale halen in Stuttgart.

Anders is het hopen op wildc ards. Het ziet er niet naar uit dat Sharapova zomaar een wildc ard krijgt v oor het hoofdtorno­oi. Althans , dat laat Bernard Giucidelli, voorzitter van de Franse tennisbond, uitschijne­n. Sharapova zou wel een wildc ard krijg en v oor de kwalificat­ies. R eclame g egarandeer­d, en normaal gezien mogen drie kwalifi catieronde­s niet zoveel problemen opleveren voor het nummer zeven van de wereld; op die plaat s stond ze toen ze werd geschorst.

Niet alleen haar c ollega’s, ook v erscheiden­e toppers bij de mannen hebben zich g ekant t egen de mino fmeervrijg­eleide die ze krijgt. “Je geeft een slecht signaal” , z egt JoW ilfried Tsonga. “Alsof je een snoepje g eeft aan een kindje dat een s tommiteit heeft begaan.”

Over snoepje s g esproken. Gis teren mocht MaSha nog niet lijf elijk binnen, want nog altijd g eschorst, maar er stond al een s tand waar haar snoepgoedl­ijn, Sugarpova, was uitgestald. Afwachten of ze vanavond echt wordt gesmaakt.

 ?? FOTO REUTERS ?? Sharapova: vandaag comeback in Stuttgart.
FOTO REUTERS Sharapova: vandaag comeback in Stuttgart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium