Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lukt het niet, dan ligg en we daar niet w akker van”

-

Sveka Schoten toonde op de laatste speeldag twee gezichten in de derby tegen Geel Zwart Wijnegem. Twee sets lang werd het belachelij­k gemaakt, maar dan achtten de bezoekers het welletjes. Met Hans Van Dyck in grote doen trok Schoten de partij toch nog met 23 naar zich toe.

Nieuwkomer Sveka Schoten was nochtans al zeker van de tweede plaats. Dat levert een ticket op voor de eindronde om een bijkomende stijger aan te duiden naar eerste divisie. Tegenstand­ers volgend weekend zijn Wara Genk en Meerbeke.

“Aan die eindronde hangen geen verwachtin­gen vast”, zegt trainer Roy Van Heurck. “We zullen proberen elke match te winnen, maar we voelen geen druk. Ik heb geen idee wat er in de hogere reeksen gaat gebeuren, maar ik hoor dat sommige ploegen stoppen en dan wordt de kans op promotie reëel. Lukt het niet, dan gaan we daar niet van wakker liggen, maar we willen de uitdaging wel aangaan. Dries Van Dyck trekt naar Lint, Peter Hellinckx stop en er is nog één speler die twijfelt. Versterkin­g is blijkbaar moeilijk te vinden, maar we gaan ervan uit dat we hen kunnen vervangen om ons vervolgens in eerste divisie te handhaven. Spelen we een slecht seizoen, dan zakken we terug naar tweede. Maar speel je in tweede een zwak seizoen, dan bestaat de kans dat je weer in provincial­e zit en dat willen we nu ook weer niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium