Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op termijn stabiele middenmote­r worden”

Voorzitter Luc Notelé kijkt al uit naar avontuur van Hoboken in tweede provincial­e

- JOHAN PEETERS

In Hoboken zijn de laatste champagnek­urken en lege flesjes bier ondertusse­n opgeruimd na het titelfeest, dat zondag losbarstte na de 30 zege tegen SK Wilrijk. Voorzitter Luc Notelé kijkt nu al uit naar het avontuur in tweede provincial­e.

“Het feestje heeft tot in de late uurtjes geduurd. Pas iets voor middernach­t hebben we de kantine gesloten”, vertelt een gelukkige voorzitter.

Notelé is vanzelfspr­ekend erg tevreden met de promotie. “De degradatie vorig seizoen stond niet in het scenario dat we met RVC Hoboken voor ogen hadden. We wilden daarom zo snel mogelijk opnieuw in tweede provincial­e staan en dat is dus gelukt. Op termijn hebben we de ambitie om een stabiele tweedeprov­incialer te worden. Al zullen we dat wel op een voorzichti­ge manier moeten doen. We gaan geen gekke dingen doen en zullen altijd met de voetjes op de grond blijven. Mensen, die denken dat er bij Hoboken met geld gesmeten wordt, hebben het mis. We proberen een goed evenwicht te zoeken tussen kwaliteits­volle spelers en jongens die uit de eigen jeugd komen. We hebben de voorbije jaren erg hard gewerkt om onze jeugdwerki­ng op te krikken en we spelen nu ook provinciaa­l voetbal. Dat is iets waar we terecht trots mogen op zijn en waar we hopelijk ook de vruchten kunnen van plukken.”

Accommodat­ie opgekrikt

Daarnaast werd ook de accommodat­ie van Hoboken flink opgekrikt. “De aanleg van het kunstgrasv­eld heeft ons een enorme boost gegeven. We zijn klaar zijn om deze club verder uit te bouwen.”

Het voetbal leeft in Hoboken. Dat mocht ook Notelé zondag weer met eigen ogen vaststelle­n.

“Er waren een kleine duizend toeschouwe­rs, de Antwerpse regionale zender ATV is komen filmen, die titel was de kers op de taart. De spelers hebben er een heel seizoen lang voor gestreden en ik ben de eerste om hen daarvoor te felicitere­n. Al wil ik toch benadrukke­n dat deze titel het werk is van velen. Ook alle medewerker­s van de club, bestuursle­den, vrijwillig­ers, jeugdtrain­ers en supporters hebben hun steentje bijgedrage­n tot dit succes. Dat kan ik niet genoeg benadrukke­n.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De kampioenen­ploeg van Hoboken. Volgend seizoen opnieuw te bewonderen in tweede provincial­e.
FOTO TOM GOYVAERTS De kampioenen­ploeg van Hoboken. Volgend seizoen opnieuw te bewonderen in tweede provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium