Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan mentaal klaar zijn”

Luca Van Honsté en SK Wilrijk moeten zich na verloren titelmatch focussen op eindronde

- (bdw)

Dan toch geen titel voor SK Wilrijk. Tot een kwartier voor affluiten in de titelmatch tegen buur Racing Hoboken hadden de Wilrijkena­ren het kampioensc­hap voor het grijpen. Tot uitgereken­d exspeler Steven Maes toesloeg voor Hoboken en de match deed kantelen in voordeel van de Visputters. Hoboken kampioen, SK Wilrijk krijgt vanaf volgende week een herkansing in de eindronde.

“We wisten dat het moeilijk zou worden”, zegt spits Luca Van Honsté. “Op papier hadden we dan misschien de beste uitgangspo­sitie, omdat we aan een gelijkspel voldoende hadden. Maar achteraf bleek dat toch vooral een nadeel. De wedstrijd verliep lange tijd heel gesloten. Wij kregen enkele halve kansen, maar doelpunten bleven uit. Zo werd het spannender en spannender. Een tegendoelp­unt zou voor een van de twee ploegen fataal zijn en dat bleek ook het geval. Die openingstr­effer van Maes viel bij het ingaan van het slotkwarti­er. Daarna moesten we risico’s nemen, en die werden afgestraft. Die 3-0 is geen juiste weerspiege­ling van de match, maar dat is bijzaak. Hoboken heeft de titel en wij moeten het nu maar proberen waar te maken via de eindronde.”

Twee seizoenen geleden slaagde Wilrijk er al eens in om via de nabeurt te promoveren. De vraag is alleen of de spelers het nu nog mentaal kunnen opbrengen om vol te strijden voor de promotie na die gemiste titel.

Van Honsté: “Ik denk het wel. Het hele seizoen was er geen enkele druk om te promoveren, maar nu we hier staan, wil iedereen er toch vol voor gaan. We beschikken over een volledig fitte kern om de eindronde aan te snijden. We bewezen wat we kunnen en nu is promoveren via de eindronde de ambitie. De tegenstrev­ers uit de eigen reeks zijn ons uiteraard bekend. Wat de andere reeksen betreft, is het koffiedik kijken. Enkel Aartselaar kennen we een beetje, maar de andere clubs zijn me totaal onbekend. Veel verschil maakt dat echter niet uit. Wie een eindrondet­icket haalt, kan iets en dan is elke match lastig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium