Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meerdere kandidaten voor waterpretp­ark

- JAN STASSIJNS

Verschille­nde kandidaten hebben ingetekend op de marktbevra­ging van de stad voor het nieuwe waterpretp­ark in Deurne. Zij moeten nu projecten indienen. De stad wil in september beslissen.

Niet enkel Studio 100 heeft interesse om het nieuwe waterpretp­ark in Deurne te bouwen. Ver- schillende kandidaten hebben ingetekend op de marktbevra­ging van de stad Antwerpen om op de Ruggeveldl­aan in Deurne een nieuw waterpretp­ark te realiseren. De selectiefa­se, waarbij kandidaten moesten kunnen aantonen dat ze dergelijk project kunnen bouwen én uitbaten, is afgerond.

Meerdere kandidaten voldeden aan de voorwaarde­n en kunnen nu een projectvoo­rstel indienen, rekening houdend met de verkoopsvo­orwaarden die de stad heeft opgelegd. Zo moet het nieuwe zwembad een oplossing bieden voor het huidige zwemaanbod van zwembad Arena. Er moeten een 25-meterbad en een instructie­bad komen, met voordelige tarieven voor clubs en scholen. Voor toegang tot het hele zwemcomple­x krijgen Antwerpena­ren en erkende vereniging­en van de stad 40% korting. Antwerpena­ren die enkel gebruik willen maken van het 25meter- en instructie­bad moeten dat kunnen tegen hetzelfde tarief van de stedelijke zwembaden.

Wie de kandidaten zijn, wil schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) voorlopig niet kwijt, maar in september of oktober moet de beslissing vallen.

Afbraak skipiste

Daarnaast is er ook een dading opgesteld tussen de stad Antwerpen, bvba Zondal en Aspen. Zaakvoerde­r van bvba Zondal, Jef De Clerck, staakt alle procedures tegen Aspen. De stad zal instaan voor de afbraak van de huidige skipiste op de Ruggeveldl­aan. Skiclub Zondal kan er nog tot 30 juni gebruik van maken.

 ??  ?? FOTO SIMON MOUTON In september wordt beslist wie het nieuwe zwembad mag bouwen. Op de foto: Plopsaqua De Panne.
FOTO SIMON MOUTON In september wordt beslist wie het nieuwe zwembad mag bouwen. Op de foto: Plopsaqua De Panne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium