Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp mag Tribune 1 afbreken

Sloopvergu­nning goedgekeur­d

-

Antwerp kan starten met de afbraak van Tribune 1 van het Bosuilstad­ion. Het Antwerpse schepencol­lege heeft de sloopvergu­nning woensdag goedgekeur­d.

Antwerp wil het voetbalsei­zoen in hoogste klasse starten met een nieuwe Tribune 1. Daarvoor moet de bestaande oude tribune dus wijken. Het schepencol­lege heeft de sloopvergu­nning goedgekeur­d, maar legt Antwerp de voorwaarde op dat de ecologisch waardevoll­e waterparti­j tijdens de werken optimaal beschermd moet worden, zodat er geen nadelige gevolgen zijn voor de biodiversi­teit. Wanneer exact gestart wordt met de afbraak, wil de voetbalclu­b nog niet meedelen.

Vorig jaar voerde de club al enkele renovatiew­erken uit aan de hoofdtribu­ne. Zo werd de buitenkant ingepakt met spandoeken en kreeg ook de binnenkant een stevige opknapbeur­t. Voor die renovatie kreeg de club een subsidie van 900.000 euro van het Antwerpse stadsbestu­ur. Nu Tribune 1 afgebroken wordt, moet Antwerp 720.000 euro daarvan terugbetal­en. Dat is ondertusse­n ook gebeurd.

Na de afbraak wordt gestart met de bouw van de nieuwe hoofdtribu­ne. Die zal 3.257 extra plaatsen tellen, wat de totale capaciteit van het Bosuilstad­ion richting de 16.000 plaatsen brengt. Daarvoor is een extra vergunning nodig. Naar verluidt wordt overwogen zo’n aanvraag in te dienen. Ook Tribune 2 wordt aangepakt, verstevigd en verfraaid. Er zou ook onderzocht worden of er geen aparte stoeltjes kunnen komen, in plaats van de bankjes nu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium