Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

-

Mourinho

Een van de beste voetbaltra­iners ter wereld veroverde woensdag naast de Engelse Supercup en de League Cup met de Uefa Europa League zijn derde trofee van het jaar. Maar wanneer doet deze man eindelijk eens iets wat hem de kans geeft een beetje populairde­r te worden? Begin deze week zei hij op een persconfer­entie dat Ajax als verliezer uit de Champions League geen recht had om deel te nemen aan deze competitie. Als winnaar van woensdag mag Man United volgend seizoen deelnemen aan het Kampioenen­bal. Gaat Mou- rinho dit nu weigeren omdat zijn club pas als zesde geëindigd is in de competitie? Ik denk het niet!

ERIC VAN DE PUTTE, HEISTOPDEN­BERG

Zinloze archeologi­enota’s

Sinds 1 juni 2016 zijn verkavelin­gen van meer dan 30 are onderworpe­n aan archeologi­eregelgevi­ng. In uw artikel (GvA

24/05, blz.6) maakt u gewag van een kostprijs van 2.000 euro. Wij hebben een verkavelin­g lopen waarbij de geraamde kosten nu al oplopen tot minstens 110.000 euro + BTW voor archeologi­e. De regelgevin­g getuigt van een totaal onevenwich­t in financiële en administra­tieve lasten. Die vallen volledig bij de privéverka­velaar, terwijl het wetenschap­pelijk onderzoek van de vondsten (diep en duur genoeg graafwerk levert altijd wel iets op) ten bate komt van de archeologe­n en dus onrechtstr­eeks van de overheid. Een ernstige bijsturing lijkt mij onvermijde­lijk.

FA. ANDRIESVAN LOOY

Aanslag Manchester

Meestal is IS er als de kippen bij om een aanslag op te eisen. In Manchester was het niet anders. Is er dan zo veel eer te halen om een aantal jongeren de dood in te jagen? Wie zulke daad stelt, kan toch geen held zijn? Kunnen ouders fier zijn op hun zoon of dochter die zulke laffe daad uitvoert?

FRED ENTBROUXK, BOECHOUT

Onveilighe­idsgevoel

Momenteel worden we weer geteisterd door extremisti­sch geweld. Toch wil ik vermelden dat er op gebied van veiligheid al veel langer van alles fout loopt in onze maatschapp­ij. Eigenlijk zou de essentie toch moeten zijn dat je gerust je deur mag openlaten wanneer je niet thuis bent, en dat niemand ongewenst je eigendom zal betreden. Spijtig genoeg is dit een utopie. Er heerst een enorme straffeloo­sheid, waarbij kleine criminalit­eit onmiddelli­jk geseponeer­d wordt, en er voor grotere criminalit­eit korte gevangenis­straffen worden opgelegd die niet dienen uitgezeten te worden. Zo lang we bij nieuwe criminele feiten blijven lezen ‘daders reeds gekend bij het gerecht’, zullen we ons nooit veilig kunnen voelen.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium